Макрон попередив про неможливість відправки Україні літаків у найближчі тижні – новини на УНН

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон попередив у п’ятницю, що навіть якщо європейські союзники України вирішать направити до Києва винищувачі, їх не можна відправити у “найближчі тижні”. УНН.

Цитата

“Я нічого не виключаю… але це не відповідає сьогоднішнім вимогам”, – сказав Макрон після саміту ЄС у Брюсселі, зазначивши, що нинішнім пріоритетом є допомога Україні протягом наступних тижнів та місяців, і винищувачі не можуть бути доставлені до цих термінів.

“Дуже важливо, щоб союзники віддавали перевагу найкориснішому і швидшому обладнанню”, – заявив Макрон, пославшись на гармати Caesar і систему ППО середньої дальності MAMBA, поставлену Францією.

Він додав, що можливо необхідно збільшити постачання артилерійських знарядь та боєприпасів, щоб дозволити Україні розпочати наземний наступ або протистояти йому, пообіцявши “попрацювати над цим найближчими днями”.

Додамо

Великобританія запропонувала навчати українських пілотів на західних літаках, а Польща та Словаччина розглядають можливість відправлення винищувачів МіГ-29 радянської розробки, які Київ уже використовує.

Союзники України стурбовані тим, що розгортання передових західних винищувачів спровокує подальшу ескалацію з боку Москви та ризик відкритого конфлікту між НАТО та Росією.

Макрон та інші лідери ЄС у Брюсселі вітали Зеленського як героя та пообіцяли підтримувати Україну до перемоги.

Previous post «Дім всю ніч підстрибував». Дивіться, як стоїть Бахмут під тиском військ РФ
Next post Ситуація на передовій, нова масована атака Росії та підготовка до нового “Рамштайну”: Зеленський зібрав Ставку – новини на УНН