Президент Сирії Асад розкритикував західні країни у своїх перших коментарях після землетрусу – новини на УНН

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент Сирії Башар аль-Асад розкритикував країну Заходу у своїх перших коментарях після землетрусу. УНН.

Подробиці

Асад і його дружина Асма відвідали різні місця, які постраждали від землетрусу, і відвідали тих, хто вижив у лікарні в Алеппо, за інформацією державного інформаційного агентства SANA.

Асад сказав журналістам, що західні країни “не звертають уваги на стан людей”. Цей коментар узгоджується із заявами урядовців та державних ЗМІ Сирії, які пов’язують відсутність гуманітарної допомоги та рятувального обладнання із санкціями США та ЄС.

США заявляють, що їхні санкції не застосовуються до гуманітарних зусиль, і в п’ятницю міністерство фінансів США видало «Загальну ліцензію» на 180 днів, яка дозволяє всі операції, пов’язані з ліквідацією наслідків землетрусу, інакше заборонені правилами санкцій. МЗС Сирії назвало цей захід засобом створення «помилкового враження про людство», повідомляє SANA.

Доставка термінових вантажів до районів, що постраждали від землетрусу на півночі Сирії, ускладнюється тривалою громадянською війною між силами опозиції та урядом Асада, звинуваченим у вбивстві власного народу. Міністр закордонних справ Сирії Фейсал Мекдад каже, що будь-яка допомога, яку вона отримує, має проходити через столицю Дамаск.

Це залишає райони, що утримуються повстанцями, залежними від груп допомоги, включаючи ООН, яка з понеділка змогла відправити лише два конвої, що різко відрізняється від Туреччини, де 70 країн та 14 міжнародних організацій оперативно запропонували команди рятувальників, пожертвування та допомогу станом на четвер .

Додамо

Число загиблих у Сирії становить не менше 3 384 осіб, у тому числі 2 037 осіб у районах, які утримуються повстанцями на північному заході, за даними групи цивільної оборони «Білі каски», та 1 347 осіб у підконтрольних уряду в районах Сирії, за даними сирійських державних ЗМІ За даними влади, понад 5 тисяч осіб отримали поранення на всіх постраждалих територіях.

Previous post яка причина — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Окупанти під Вугледаром втратили 30 одиниць техніки, проклинають своїх командирів – відео – новини України, Політика