У Маска впали охоплення в Twitter – після цього він звільнив одного з провідних інженерів – ЗМІ

За даними видання, 7 лютого Маск зібрав групу інженерів та консультантів у штаб-квартирі Twitter у пошуках відповідей, чому кількість переглядів його твітів падає.

“Це безглуздо. У мене понад 100 млн передплатників, і я отримую лише десятки тисяч показів”, – скаржився він.

Один з двох головних інженерів компанії, що залишилися, запропонував, що зниження охоплення Маска пов’язане з ослабленням інтересу до нього у користувачів.

Співробітники показали Маску внутрішні дані про взаємодію з його обліковим записом разом з діаграмою Google Trends. Вони сказали йому, що у квітні минулого року Маск був на піку популярності у пошукових рейтингах, про що свідчить оцінка у 100 балів. Нині має дев’ять балів.

Як зазначає The Verge, інженери раніше досліджували, чи було якимось чином штучно обмежено охоплення Маска, але не знайшли жодних доказів того, що алгоритм був упереджений проти нього.

Маска ці відповіді не задовольнили, і він звільнив інженера, який заявив про згасання інтересу до нього, пишуть журналісти.

У видання також нагадали, що близько двох місяців тому Twitter додав лічильник переглядів для публікацій. Тоді Маск обіцяв, що функція допоможе зрозуміти наскільки динамічна платформа.



Проте ефект був протилежним: зміна лише підкреслила, як мало інтересу викликають публікації у людей порівняно із загальним обсягом аудиторії, зазначає The Verge.

Джерела Twitter говорять, що сама функція лічильника може сприяти зниженню охоплення. Кнопки “Подобається” та “Ретвіт” були зменшені для відображення переглядів, тому їх важче натискати.

контекст:

27 жовтня 2022 року Маск придбав Twitter за $44 млрд. У той же день він звільнив чотирьох топ-менеджерів Twitter, включаючи головного виконавчого директора, фінансового та юридичного директорів. Загалом бізнесмен звільнив 3700 осіб персоналу, писало Politico.

Після покупки соцмережі Маском у Twitter відновили деякі раніше заблоковані акаунти, зокрема профіль колишнього президента США Дональда Трампа.

Наприкінці жовтня Маск вирішив зробити верифікацію облікових записів, яка раніше була безкоштовною, платною. Ця функція увійшла до переліку додаткових можливостей платної передплати Twitter Blue.

Previous post Лубінець звернувся до омбудсменки РФ щодо інформації про смерть українських політв’язнів
Next post США та Британія ввели санкції за шпигунство та корупцію проросійських чиновників Болгарії – новини України, Політика