11 лютого — яке церковне свято в православному календарі

Яке завтра свято в церковному календарі і кому моляться віряни — читайте в матеріалі ТСН.ua.

Завтра, 11 лютого, в православному календарі день перенесення мощей Ігнатія Богоносця. Він був саме тою дитиною, яку Ісус Христос взяв на руки та передрік всім людям завжди відчувати себе дітьми, щоб отримати можливість увійти в Царство Боже. Як говорив сам Ігнатій, він все своє життя носив в серці Бога, тому його прозвали Богоносцем.

Народився він в Антіохії, де пізніше став єпископом. Був учнем апостолів Павла та Іоанна. Часто допомагав їм у проповідях. Також намагався постійно працювати: допомагати нужденним, навчати християнським традиціям, зцілювати людей і боротися з єретиками.

Коли правив імператор Траян, то Ігнатій постраждав за Христа. Його кинули в клітку з левами і дикі звірі розтерзали святого.

Прикмети 11 лютого

Народні прикмети 11 лютого / Фото: Pexels

  • ліс шумить на відлигу;
  • 11 лютого сильний вітер — буде дощовий рік;
  • місяць має червоний колір до сильного вітру;
  • якщо легенько вдарити чоловіка, то буде щастя і взаєморозуміння в сім’ї.

Що завтра не можна робити

Серед наших предків існувало повір’я, що цього дня потрібно акуратно поводитися з гострими предметами, які можуть порізати. Не можна сваритися, особливо, якщо це подружжя. А жінкам заборонено займатися важкою фізичною працею, бо можна накликати на себе хворобу.

Що можна робити завтра

Наші предки цей день називали “Відьминим” і намагалися всіляко захиститися від нечистої сили. Для цього розкладали гілочки будяків по будинку. А також пекли кулеб’яку — це закритий пиріг з капустяною начинкою. Всім членам сім’ї давали по шматочку, щоб були здоровими.

Читайте також:

Previous post США та Британія ввели санкції за шпигунство та корупцію проросійських чиновників Болгарії – новини України, Політика
Next post експосол США розповів, що б стало катастрофою для Кремля — Ексклюзив ТСН — tsn.ua