Американські F-35 прибули до Польщі. Вони можуть знищити за дві години всю протиракетну оборону РФ

“Путін, коли задумував цю операцію, приймав рішення… У ідіота закрутилася голова. Він уявив себе таким собі Олександром Македонським. Він, виявляється, не знав нічого про Росію, які у нього збройні сили. Він не знав, що таке Україна, що таке ЗСУ. Він прорахувався з Китаєм. Прорахувався з НАТО. Цей дебіл примудрився все проморгати. З набору рішень, які він приймав, у всіх він прорахувався”, – зазначив Швець.

За його словами, зараз найголовніше, щоб Україна вчасно отримала необхідну військову допомогу від країн Заходу.

“Ось уже F-35 прибули до Польщі. Це ті винищувачі, які, як вважають американські експерти (я не можу їм не довіряти), за дві години можуть знищити всю протиракетну оборону, усі пускові установки, що знаходяться довкола України. На це потрібно дві години приблизно. Після цього можна брати збройні сили РФ голими руками. Нині чергова м’ясорубка, він випускає своїх мобиків та чмобиків, а нам найголовніше, щоб прийшла західна, передусім американська, військова допомога та щоб підготували екіпажі цією зброєю керувати. І це потрібно зробити до генеральної битви. Це станеться. Все це буде вчасно“, – сказав Швець.

Він зазначив, що американці мають намір максимально допомагати Україніщоб завершити війну до наступних президентських виборів

“Я бачу, у Вашингтоні ухвалили стратегічне рішення, що з війною потрібно закінчувати цього року, а вже наступного – це обов’язково. Це двостороннє рішення і демократів, і здорового крила Республіканської партії, яке називають неорейганістами і яке не має жодного відношення до трампістів Прийнято рішення закінчувати частково під тиском трампістів, які загрожують припинити [помощь]. Тому потрібно закінчувати війну цього року і лише перемогою України”, – наголосив Щвець.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

У зв’язку з вторгненням Росії в Україну сили НАТО в Європі, зокрема ВПС та ППО, приведені у підвищену бойову готовність.

У червні 2022 року напередодні саміту НАТО у Мадриді генсек Альянсу Столтенберг заявив, що НАТО збільшить чисельність сил швидкого реагування в Європі з 40 тис. до 300 тис. осіб.

29 червня 2022 року під час саміту президент США Джозеф Байден повідомив, що Вашингтон направить до Великобританії дві додаткові ескадрильї винищувачів F-35 і розмістить штаб 5-ї армії у Польщі, а на базу Рота в Іспанії будуть направлені ще два есмінці американської армії, їхня загальна кількість буде збільшена до шести.

1 лютого стало відомо, що Польща закупить у США 32 винищувачі п’ятого покоління F-35A для своїх військово-повітряних сил. Вартість замовлення – $4,6 млрд. Постачання розпочнеться у 2024 році, щороку Польща отримуватиме від чотирьох до шести літаків.

Previous post Путін вчергове провокує НАТО – чому Альянс не хоче жорстко відповісти Росії — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post У Росії іноагентами визнали співачку Земфіру, політика Гудкова та інших