ФБР проводить обшук у будинку колишнього віце-президента у рамках розслідування секретних документів – новини на УНН

КИЇВ. 10 лютого. УНН. ФБР у п’ятницю провело за взаємною згодою обшук у резиденції колишнього віце-президента Майка Пенса в Індіанаполісі після того, як минулого місяця в його будинку було виявлено секретні документи, повідомив представник міністерства юстиції, повідомляє Reuters. УНН.

Подробиці

Пошук розпочався лише через кілька тижнів після того, як адвокат Пенса Грег Джейкобс у листі від 18 січня повідомив Національний архів про виявлення записів із секретними позначками. Потім записи було передано до ФБР.

Обшук у будинку Пенса відбувається, коли колишній президент Дональд Трамп та президент Джо Байден стикаються з розслідуванням двох спеціальних радників із зберігання секретних записів.

Спеціальний прокурор Джек Сміт розслідує, чи Трамп або його соратники могли перешкоджати розслідуванню Міністерства юстиції зі зберігання ним тисяч урядових документів, кілька сотень з яких були позначені як секретні, після того як він залишив Білий дім у січні 2021 року.

ФБР провело санкціонований судом обшук у маєтку Трампа у Флориді 8 серпня, під час якого було зібрано близько 13 000 записів, близько 100 з яких містили секретні позначки.

Окремо генеральний прокурор Меррік Гарланд призначив спеціального радника Роберта Хура у січні після того, як команда юристів Байдена повідомила, що у листопаді вони виявили секретні документи в аналітичному центрі Пенсільванського університету. Байден мав офіс після того, як він був віце-президентом при Бараку Обамі і до його президентських виборів.

З цього часу у резиденції Байдена у Вілмінгтоні було виявлено додаткові записи.

Третій обшук пляжного будинку Байдена у Делавері на початку цього місяця не виявив додаткових документів.

Previous post Жданов пояснив, чому Росія не змінює порядок масованих ракетних ударів — tsn.ua
Next post прогноз від Годжеса — tsn.ua