Влада США готує закон про реформування системи надання притулку – новини на УНН

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє масштабний законопроект, який модернізує систему надання притулку в країні, щоб прискорити розгляд заяв у великих центрах обробки на кордоні з Мексикою. Про це агентству Reuters повідомили офіційні особи Міністерства національної безпеки (DHS). УНН.

Подробиці

Зусилля виникли в результаті дискусій адміністрації Байдена, що тривають, про переосмислення притулку, оскільки кількість перетинів кордону досягла рекордно високого рівня, а імміграційні суди стикаються з серйозними затримками, заявили два джерела. За їхніми словами, минулого місяця офіційні особи США відвідали Європу, зокрема зробили зупинку в Нідерландах, щоб оглянути системи.

Джерела повідомили, що законодавство, яке все ще знаходиться на концептуальній стадії, може також включати різні процедури для осіб, які шукають притулку, залежно від національності, при цьому мігрантам із країн із зазвичай вищим рівнем схвалення надається більше свободи пересування, поки вони очікують на вирішення своїх справ.

За словами двох чиновників, ті, хто має більше шансів, потенційно будуть розміщені в квартирах або в менш обмежувальних умовах, ніж у центрі тримання під вартою. Мігранти, які, як вважається, з меншою ймовірністю отримають притулок, можуть бути швидко опрацьовані та депортовані. Наприклад, у 2022 фінансовому році 53% китайських прохачів притулку виграли свої справи в імміграційному суді, тоді як лише 8% гондурасців, згідно з даними уряду.

“Це повне переосмислення підходу, не обмежене чинним законодавством”, – сказав один із чиновників DHS.

Джерела наголосили, що законопроект перебуває у розробці, і деталі можуть змінитися до того, як його буде прийнято. Терміни остаточного ухвалення закону про притулок і чи він отримає підтримку серед республіканців чи демократів у Конгресі, залишається незрозумілим.

Мета цих зусиль — розпочати розмову з Конгресом про створення системи притулку, яка буде «справедливою, швидкою та функціонуючою», — сказав інший чиновник Міністерства внутрішньої безпеки, який безпосередньо брав участь у плануванні.

Чиновник наголосив, що міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас або Білий дім можуть скасувати законопроект, і визнав проблеми, пов’язані з ухваленням закону у розділеному Конгресі.

Передбачуваний законопроект Байдена про надання притулку також потенційно може містити вимогу про те, щоб мігранти шукали притулку в країнах, через які вони проходять, якщо захист є в інших місцях, повідомило інше джерело.

Захисники іммігрантів розкритикували цю ідею, заявивши, що вона схожа на «заборони на транзит», запропоновані за часів республіканської адміністрації тодішнього президента Дональда Трампа. Адвокати також висловили стурбованість швидким розглядом клопотань про надання притулку, заявивши, що це може призвести до несправедливої ​​депортації мігрантів із обґрунтованими заявами.

Більше обмежень

У січні Байден запровадив нові прикордонні обмеження у поєднанні з легальними шляхами для деяких мігрантів, що призвело до різкого скорочення кількості людей, викритих у незаконному перетині американо-мексиканського кордону.

Нові обмеження Байдена, засновані на указі, відомому як Глава 42, дозволяють владі США висилати мігрантів із Куби, Гаїті та Нікарагуа до Мексики без можливості просити притулку у США. До цього Мексика переважно приймала повернення мексиканців, деяких вихідців із Центральної Америки та зовсім недавно венесуельців.

Адміністрація Байдена заявила, що хоче скасувати Главу 42 і замінити її більш усталеним процесом швидкої депортації, відомим як «прискорене видворення». Офіційні особи США з минулого року наполягали на тому, щоб Мексика прийняла німексеканців шляхом прискореного видворення після припинення дії Глави 42, повідомили Reuters дві офіційні особи США.

Previous post Олександр Волошин вперше за сім років поговорив з рідним батьком: фото
Next post Уряд затвердив порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії – новини на УНН