Алек Болдвін заявив, що прокуратура здійснила “елементарну юридичну помилку” у справі про загибель Галини Хатчинс – новини на УНН

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Юристи Алека Болдвіна заявили, що прокуратура здійснила “елементарну юридичну помилку” у справі про загибель оператора Галини Хатчіїс. УНН з посиланням на France24.

Подробиці

Юристи з боку Алека Болдуїна заявили, що в п’ятницю прокуратура, яка звинуватила його у смерті оператора Галини Хатчіїс, яка застрелилася на знімальному майданчику, здійснила «елементарну юридичну помилку».

Смерть оператора Галини Хатчінс сталася у жовтні 2021 року. На зйомках кінострічки Болдвін тримав кольт 45 калібру під час репетицій фільму “Іржа”. В результаті, коли зброя розрядилася, Болдвін завдав Хатчінсу смертельного поранення і поранив режисера Джоела Соузи.

“Прокуратура у цій справі зробила неконституційну та елементарну юридичну помилку, звинувативши Болдуїна відповідно до закону, якого не існувало на дату аварії”, – написали його юристи.

Прокуратура Нью-Мексико заявила, що вважає смерть 42-річної Хатчінса нещасним випадком, але наполягає на тому, що Болдуїн та зброяр фільму Ханна Гутьєррес-Рід винні у ненавмисному вбивстві.

Обом загрожує до 18 місяців ув’язнення, якщо вони будуть визнані винними. При цьому більш серйозне із двох можливих звинувачень включає додаткові п’ять років ув’язнення, так зване вдосконалення вогнепальної зброї (тобто додаткове покарання за використання зброї).

Але в судових документах, поданих до Нью-Мексико у п’ятницю, адвокати Болдуїна заявили, що на момент інциденту цього аспекту не було.

“Заява уряду про передбачувану причину не містить твердження про те, що пан Болдуїн діяв “з наміром залякати або зашкодити людині”, а його опис передбачуваної поведінки ясно дає зрозуміти, що трагічна смерть кінематографіста Галини Хатчінс була нещасним випадком”, – повідомили юристи.

Previous post Брат Ірини Федишин загинув у боях під Соледаром: фото
Next post Російського губернатора, арешт якого викликав масові протести проти Путіна, засудили до 22 років ув’язнення