Бари Москви обшукали через “фінансування ЗСУ”: поліція застосовувала шокери та пісні “Любе” – новини на УНН

КИЇВ. 18 березня. УНН. У московські бари Underdog та La Virgen у п’ятницю прийшла поліція та затримала людей. За словами очевидців, рейд був пов’язаний із нібито зі “спонсуванням ЗСУ” з боку власників. Про це повідомляє ОВС-Інфо, SOTA та “Медіазона”, передає УНН.

Подробиці

За словами тих, хто звернувся до ОВС-Інфо, силовики прийшли в бари з кувалдою та електрошокерами.

Повідомляється, що в інстаграмах Underdog та La Virgen з’явилися повідомлення про те, що заклади закриті.

“Усі деталі ми розповімо пізніше, або ви дізнаєтесь їх від друзів”, – написали співробітники Underdog.

За інформацією SOTA, близько десятої вечора ОМОН виїхав з Underdog, при цьому одну з відвідувачок силовики змусили написати на двері “Z – за росію”. У самому приміщенні включили пісні Шамана, “Любе”, а також “Синя хусточка” та “Хей, ой, та кінь мій вороний”.

Співробітник Underdog, який побажав залишитися анонімним, розповів “Медіазоні”, що відвідувачів бару змушували підспівувати, погрожуючи шокерами, і просили людей з татуюваннями роздягтися. За словами адвоката Костянтина Єрохіна, з бару вилучили фіскальні накопичувачі та два термінали. Співробітники Underdog розповіли йому про побиття та застосування шокерів під час рейду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі співачку, яка виконала пісню “Океану Ельзи”, засудили до 3 років “домашньої хімії”

Серед відвідувачів та персоналу обох закладів є затримані, їх відвезли до ОВС Басманним районом. Про це вони встигли повідомити ОВС-Інфо.

Адвоката Костянтина Єрохіна уточнив, що затримали близько 40-50 осіб, більшість із них відпустили з відділу після перевірок підписок у телеграмі.

Повідомляється, що “Агентство. Москва” опублікувало відео з відвідувачами бару Underdog, яких змусили співати пісню гурту “Любе” “Берези”.

Зазначається, що в липні 2022 року Baza писала, що засновники Underdog та La Virgen Taqueria зіткнулися з погрозами через публікацію анонсу благодійного маркету вінілових платівок на підтримку колективу Kyiv Angels (“Ангели Києва”).

Пізніше власники закладів повідомили про злом акаунту La Virgen Taqueria, де було опубліковано пост. Вони заявили, що пожертвування йшли на допомогу притулку для тварин “Твоя собача справа”.

Previous post Маляр пояснила, навіщо пропаганда РФ поширює фейки про мобілізацію жінок в Україні
Next post Із приходом тепла збільшується кількість пожеж на відкритих територіях: рятувальники проводять профілактичні рейди