від Республіканської, Демократичної партій і Трамп, що відколовся від республіканців

“У демократії, щоб виграти вибори, треба нападати на чинну владу. Так от зараз у Демократичній партії вирішується у нас на очах – я думаю, якраз до перших дебатів у серпні, – за що мочити дідуся [президента США Джо] Байдена: за те, що, як каже Трамп, цей авантюрист своєю підтримкою корумпованого українського режиму веде світ до третьої світової та ядерної війни, або за недостатню підтримку України. Ось це найважливіше”, – сказав Піонтковський.

Він пояснив, що є інше крило республіканців, які навпаки критикують Байдена за недостатню допомогу Україні.

“Ви бачили, яку вирішальну роль вони відіграли якраз у розпал цього танкового скандалу, коли [канцлер Германии Олаф] Шольц відмовлявся давати танки, якщо Байден не дасть [танки] Abrams. Саме в Києві знаходилися такі визначні діячі Республіканської партії, як лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл. І ось дуже позитивно для нас нове призначення у Палаті представників: головою комісії із закордонних справ призначено молодого республіканця Майка Маккола. Ось він є дуже послідовним прихильником України. Він навіть зараз вносить до палати резолюцію, яка законодавчо вимагає у Байдена надати ракети ATACMS та винищувачі F-16. Вони з Києва просто кричали Байдену: “Давай негайно їм Abrams, інакше все зупиниться”, – зазначив Піонтковський.

На його думку, ця лінія Республіканської партії має шанс перемогти наступні вибори президента США.

“А [республиканец, которого называют вероятным кандидатом в президенты Соединенных Штатов, Рон] Десантіс – він так само, як [спикер Палаты представителей Конгресса США республиканец Кевин] Маккарті, він такий кар’єрист. І коли він побачить, що таки більшість Республіканської партії підтримує Україну і критикує Байдена за недостатню підтримку, він до цієї лінії приєднається», – додав експерт.

За словами Піонтковського, Трамп може висунути себе кандидатом у президенти якимось іншим чином.

“Ну ось така ситуація в Республіканській партії. Але Трамп, звичайно, нагадає республіканцям. Програвши номінацію, він напевно отримає підтримку від Кремля і, звичайно, висуне себе кандидатом від якоїсь третьої партії. І, швидше за все, будуть такі, цікаві, вибори: три кандидати будуть – від Республіканської, Демократичної партії і Трамп, що відколовся від республіканців”, – сказав політолог.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

Чергові президентські вибори в США заплановано на 5 листопада 2024 рік року. Це будуть 60 президентські вибори в історії країни, на яких може бути обраний 47 президент США.

Previous post Продовжуються атаки РФ під Бахмутом та на Куп’янському та Лиманському напрямках – Генштаб – новини України, Політика
Next post Чому в бій ведуть молоді командири?