У Європарламенті закликали звільнити сина генерала російської розвідки з посади у Раді Європи

“Ми не можемо дозволити російським рукам контролювати боротьбу ЄС з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Головність сина російського генерала зовнішньої розвідки в Moneyval (структура Ради Європи щодо протидії відмиванню грошей.“ГОРДОН”) – це найбільший скандал у питаннях російського проникнення до інститутів ЄС з початку повномасштабного вторгнення”, – заявив він.

Здеховскі підкреслив, що Ігоря Небуєва має негайно бути звільнено.

“Рада Європи має діяти негайно”, – заявив він.

контекст:

15 березня видання Bild з посиланням на джерела повідомило, що батько 39-річного росіянина Ігоря Небуєва, який є виконавчим секретарем програми Ради Європи з боротьби з відмиванням грошей Moneyval, ймовірно, є генералом Служби зовнішньої розвідки Росії. Видання також стверджує, що батько і син Небуєва досі прописані в одній квартирі в Москві.

Ім’я Володимира Небиттява раніше вже фігурувало в українських новинах. За даними каналу “1+1”, він був одним із 13 російських дипломатів, яких Україна у 2018 році вислала з країни після отруєння у Великій Британії розвідника Сергія Скрипаля.

За рік до цього, у квітні 2017-го, як повідомляв “1+1”, Небіваєв був фігурантом скандалу із затриманням у Києві автомобіля з п’яним співробітником російського консульства, представником прикордонної служби ФСБ Росії Русланом Требунським. За даними каналу, Небіваєв, який на той момент був офіційним представником Служби зовнішньої розвідки Росії, знаходився з ним в одній машині.

Previous post Попіл Москви: кримський похід 1571 року
Next post Перший тур президентських виборів у Чорногорії без переможця – в другому Джуканович і Мілатович