Конституційний суд Кувейту визнав парламентські вибори 2022 року недійсними – новини на УНН

КИЇВ. 19 березня. УНН. Конституційний суд Кувейту в неділю скасував минулорічні вибори до законодавчих органів і виніс рішення на користь відновлення колишнього парламенту, повідомляють державні ЗМІ. УНН.

Подробиці

Вересневі вибори — наймасовіші за десятиліття — показали, що опозиціонери отримали 28 місць із 50, що дало їм парламентську більшість.

Голосування ознаменувало перемогу опозиційних діячів, багато з яких не брали участі у виборах за останнє десятиліття через втручання виконавчої влади у діяльність парламенту.

“Конституційний суд Кувейту в неділю виніс рішення про анулювання результатів виборів до Національних зборів 2022 через неточності в указі про розпуск попереднього парламенту”, – повідомляє офіційне інформаційне агентство KUNA.

Він також ухвалив відновити парламент, який був обраний у 2020 році, але розпущений за наказом спадкоємця у червні.

Додамо

Кувейт – єдина арабська держава Перської затоки з повністю обраним парламентом. Один із найбільших у світі експортерів нафти, він прийняв парламентську систему у 1962 році. Але неодноразові політичні кризи призвели до паралічу держави та регулярних суперечок із кабінетом міністрів.

У січні уряд Кувейту пішов у відставку лише через три місяці після того, як він був приведений до присяги через суперечки із законодавцями, шостий уряд лише за три роки.

Previous post Перший тур президентських виборів у Чорногорії без переможця – в другому Джуканович і Мілатович
Next post Народний депутат Гевко потрапив у ДТП із загиблим