Perseverance на Марсі – дивовижне відео хмар та пошуки стародавнього життя.

На святкування Всесвітнього дня метеорології 23 березня NASA випустило нові знімки хмар на Марсі, зроблені ровером Perseverance. Про це повідомляє НАСА.

Зображення були зроблені навігаційною камерою ровера 18 березня за кілька хвилин до сходу сонця на червоній планеті. Це дозволить вченим вивчити хмари, що складаються із сухого льоду, і дати загальне уявлення про стан планети на висоті 50-80 км.

Нещодавно Perseverance прибув у нову область під назвою Берея, де він збирається продовжити дослідження шаруватої породи. Загалом, Perseverance і невеликий вертоліт під назвою Ingenuity досліджують дельту стародавньої річки в кратері Езеро, яка, можливо, була середовищем проживання стародавнього життя. Найближчими днями або тижнями Ingenuity, ймовірно, здійснить 50 польотів, що в 10 разів перевищує його початковий план.

Perseverance також збирає зразки для повернення на Землю – це спільна кампанія NASA та Європейського космічного агентства. Проте, формулювання цієї кампанії все ще визначається. Базовий план, опублікований минулого року, передбачав, що Perseverance перенесе свої зразки на спусковий апарат, який планується запустити до Марса 2028 року. Якщо марсохід не зможе цього зробити, два невеликі вертольоти на борту посадкового модуля заберуть пробірки із зразками, які Perseverance розмістив на поверхні як запасний план.

Читайте також

Ярослав Жахалов

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Вчені назвали ймовірну причину смерті Бетховена. Композитор у заповіті просив дізнатися про це
Next post Начальник КМВА закликав киян не ігнорувати правила безпеки під час повітряних тривог