Як правильно варити макаронні вироби, щоб вони не злипалися / Бульвар Шоубіз

Вибір макаронних виробів

Краще віддати перевагу тим, які виготовлені з борошна твердих сортів. Вони мають бути жовтуватого або бежевого кольору, гладкими, склоподібними на зламі, з невеликою кількістю темних вкраплень.

Правильний посуд для варіння

Варити макаронні вироби слід у товстостінній каструлі. Її потрібно наповнити водою приблизно на 2/3. На кожні 100 г макаронів повинно припадати не менше 1 л води. А якщо ні, то макарони стануть клейкими і варитися будуть довше.

Дотримуватись послідовності дій

Сіль слід додавати, коли вода починає закипати. Розрахунок – 10 г солі на 1 л води. Опускати макарони потрібно в киплячу воду. Вогонь має бути максимальним. Відразу після цього накрити каструлю кришкою секунд на 30, щоб вода знову почала кипіти. Як тільки вода закипить, зняти кришку та зменшити вогонь.

Перемішати макарони відразу після додавання в воду. Періодично потрібно помішувати макарони, що варяться. Час варіння кожного виробу вказано на упаковці. Варто дотримуватись цих рекомендацій.

Після того, як макарони будуть готові, накрити каструлю кришкою, вимкнути вогонь і через дві-три хвилини злити воду. З готових макаронів не треба зливати всю воду, інакше вони пересохнуть. Відразу після варіння краще відлити дві-три ложки води, в якій варилися макарони, в окрему посудину. Відкинути макарони на друшляк, перекласти в каструлю і додати цю воду до них.

Друшляк перед використанням бажано нагріти, щоб він не остудив макарони.

Страва подається на стіл у гарячому вигляді, тому соус готується до приготування макаронів.

Previous post Помпео про членство Росії та Китаю в ООН: Організація фундаментально зламана
Next post Рашисти почали красти український чорнозем: як росія століттями грабувала Україну