Скандал з одеським дельфінарієм Nemo та українськими блогерами. Поліція розпочала кримінальне провадження

Про те, що у дельфінарії, ймовірно, тварин здають в оренду клієнтам готелю для фотосесій, 17 квітня у Instagram повідомили активісти української зоозахисного руху UAnimals.

Вони розмістили скріншот відео, яке раніше виклала в мережу українців Instagram-(408 тис. фоловерів) та TikTok-блогер (1,1 млн передплатників) Стася Макєєва. Вона позує в готельному номері разом із вихованцями дельфінарію, знімаючи все, що відбувається, на камеру.

Схожий ролик також опублікував у своїх соціальних мережах український блогер Олег Машуковський. На даний момент обидва блогери обмежили доступ до своїх сторінок.

“Відео та фото зроблені у готельному номері Nemo Hotel Resort & SPA, не в дельфінарії. Ймовірно, фотопослуги з дикими тваринами надаються мешканцям готелю, що негуманно та незаконно. Така поведінка блогерів та керівництва готельного комплексу Nemo є жорстоким поводженням з тваринами та пропагандою експлуатації! А сама ця історія вкотре показує, що тварини для дельфінаріїв лише інструмент заробітку. Дельфінарії мають бути заборонені”, – повідомили зоозахисники.



Позиція дельфінарію

Після скандалу на сторінці дельфінарію в Instagram було опубліковано коментар, у якому адміністрація комплексу назвала зоозахисників радикалами.

“Існує агресивна меншість веганів-зоорадикалів. Вони проти заповідників, проти зоопарків, проти морських зоопарків-дельфінаріїв, проти стайні і навіть проти утримання будь-яких тварин у домашніх умовах, чи то папуги, шиншили, морська свинка, єноти чи акваріум”. їм здається жорстоке поводження з тваринами, утиск їх права і свободи”, – йдеться у заяві.

У дельфінарії заявили, що фото блогерів з їхнім вихованцем були зроблені в той момент, коли тварина нібито прогулювалася з тренером по комплексу і “несподівано вони зустріли блогерів, з якими вже встигли потоваришувати”.



Реакція українців

Після розголосу багато українців засудили дії блогерів та керівництва дельфінарію, заявивши, що вони мають бути покарані за це. Одним із перших про це заявив український ведучий Олексій Суханов.



Коментар блогерів

Машуковський після скандалу записав відео, у якому виправдався за свої дії. Він заявив, що був неправий, оприлюднюючи відео з тваринами, і запевнив, що ніколи б не завдав їм шкоди. Він також зазначив, що не брав в оренду вихованців дельфінарію. “Вони живуть у дельфінарії, де їм безпечно, просто гуляли і прийшли в наш номер… Буду усвідомленішим у цьому питанні”, – Сказав блогер.

Відео з вибаченнями недоступне на сторінці, але розтиражоване в мережі. Стася Макєєва на даний момент від коментарів утримується.



Previous post Заборона на постачання зерна у Польщу — Єврокомісія до червня хоче заборонити імпорт
Next post Зеленський назавав основні теми завтрашнього “Рамштайну”