Болдуїна не виправдано у справі про загибель оператора, незважаючи на заплановане зняття звинувачень – заява прокуратури

Прокурори наголосили, що звинувачення можуть бути повторно висунуті після подальшого розслідування. Причиною зняття звинувачень із Болдуїна, йдеться у заяві, стало виявлення нових фактів, які вимагають “подальшого розслідування та судово-медичної експертизи” і не дозволяються діяти “в нинішніх часових рамках та на фактах та доказах, переданих правоохоронними органами у існуючому вигляді”.

Прокурори зазначили, що “відхилятимуть звинувачення у ненавмисному вбивстві проти Болдуїна для проведення подальшого розслідування”, але “це рішення не звільняє актора від кримінальної відповідальності, і звинувачення можуть бути пред’явлені повторно”.

У публікації зазначається, що звинувачення проти консультанта з реквізиту фільму Ханне Гутьєррес Рід залишаються чинними.

контекст:

Хатчинс народилася в Україні та виросла у Києві. Вона загинула 21 жовтня 2021 року. Також поранення отримав режисер фільму Джоел Соуза. Інцидент стався під час використання Болдуїном револьвера.

Актор прокоментував те, що сталося тільки наступного дня, заявивши, що вражений тим, що сталося, але вже 3 грудня в інтерв’ю американському телеканалу ABC сказав, що не натискав на курок, а потім видалив один зі своїх акаунтів у Twitter.

31 січня 2023 року окружний прокурор першого судового округу штату Нью-Мексико (США) пред’явила офіційне звинувачення актору за одним пунктом звинувачення у ненавмисному вбивстві Хатчінса на “Ржавчини”.

Звинувачення також висунули Гутьєррес Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику. Болдуїну та Гутьєррес Рід загрожує позбавлення волі на п’ять років.

На початку лютого Болдуїн зажадав усунути прокурора. Прокуратура назвала клопотання Болдуїна відволіканням уваги від суті судового процесу.

31 березня суддя окружного суду Санта-Фе (США) Мері Марлоу Соммер винесла перший обвинувальний вирок у справі про загибель Хатчінс – асистента режисера Девіда Холса, який відповідав за безпеку, визнав свою провину і був засуджений умовно на шість місяців.

Фільм “Іржа” розповідає історію злочинця на ім’я Харланд Руст, який нещодавно дізнався, що його 13-річного онук звинувачено у випадковому вбивстві. Після цього родичі роблять спробу залишити штат. Перебуваючи в Канзасі та його околицях, двоє втікачів мають знайти спосіб сховатися від американського маршала Вуда Хелма та мисливця за головами Фентона (Проповідника) Ленга.

Previous post Данилов пояснив, чому авіабомба впала на Білгород
Next post Остін зустрівся з Резніковим на полях “Рамштайну” та запевнив у продовженні підтримки “стільки, скільки потрібно”