“Ми просимо більше уваги до долі тих, хто захищає нашу землю”. У Києві відбудеться мультимедійна вистава “Азовсталь. Голоси”

Вистава складається з монологів про духовні цінності кожної людини. Глядачі побачать збірні образи захисників “Азовсталі”.

Монологи для вистави написав Хачатур Василіан, режисером проекту є Валерія Демченка, ідея належить Марині Соботюк, а продюсером стала Ольга Собко. Ролі у виставі виконали Руслан Мірошниченко, Ольга Собко, Олександр Жила, Анастасія Тарканій, Олександр Заїка, Дмитро Коростильов.

“Містерод, як українські захисники Маріуполя та “Азовсталі” перебувають у російському полоні. Минув уже рік, як ми на них чекаємо вдома. Ми просимо більше уваги та участі у долі тих, хто ціною власного життя захищає нашу землю. Стати голосами тих, хто зараз не може сказати за себе. Говоріть усім, хто може вас почути! Говоріть на весь світ”, закликають учасників вистави.



контекст:

Маріуполь був оточений російськими військами у перші дні повномасштабного вторгнення РФ до України, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Окупанти не змогли взяти місто штурмом і почали скидати на нього авіабомби та обстрілювати. З початку березня Маріуполь перебував у блокаді, з другої половини травня – у повній окупації. Оборона міста тривала 86 днів.

Завод “Азовсталь” – останній об’єкт, який у Маріуполі утримували українські військові. Серед них – бійці Національної гвардії, у тому числі полку “Азов”, співробітники СБУ, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники та поліцейські. 16 травня 2022 року з “Азовсталі” розпочалася евакуація українських військовослужбовців, у тому числі тяжко поранених.

Частина захисників Маріуполя вже повернулася з полону, серед них п’ятеро керівників гарнізону, зокрема командир полку “Азов” Денис Прокопенко (Редіс) та його заступник Святослав Паламар (Калина). За умовами обміну керівники гарнізону повинні залишатися в Туреччині до кінця війни.

Previous post зокрема зброю своїм партнерам скидає з літаків Росія — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post “Витік” даних Пентагону: Україна нібито планувала атакувати російських військових у Сирії