“Мій виступ не запланований”. Руслана відреагувала на вибір артистів, які виступатимуть в інтервал-актах на “Євробаченні 2023”

У першому півфіналі в інтервал-актах виступлять українська співачка Alyosha, яка у 2010 році увійшла до десятки фіналістів цього конкурсу, та фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

У другому півфіналі на сцену вийдуть представниця України на “Євробаченні 2014” Марія Яремчук, український репер та волонтер Otoy, чий брат загинув, захищаючи “Азовсталь”, а також українська співачка, учасниця “Дитячого Євробачення 2022” Злата Дзюнька.

Відкриє гранд-фінал український гурт Kalush Orchestra, який є переможцем “Євробачення 2022”.

У параді прапорів візьмуть участь переможниця “Євробачення 2016” Джамала, фіналісти “Євробачення 2021” – гурт Go-A, фіналістка “Євробачення 2013” Тіна Кароль та фіналістка “Євробачення 2007” Вєрка Сердюй.

Український режисер Герман Ненов, який є креативним директором від України на Євробаченні 2023, коментуючи вибір українських артистів для виступу, заявив, що “враховував досвід їхнього успішного виступу на конкурсі “Євробачення” – як мінімум попадання у топ-10 від України”.

“Також неймовірно важливою була історія артиста. Вона мала розкривати одну з граней портрета України”, пояснив Ненов.

Реакція Руслани

За словами Руслани, яка стала першою українською артисткою, яка перемогла на “Євробаченні”, їй пропозиція про виступ від організаторів поки що не надходила.

“Мене запитують, чи я стоятиму на сцені “Євробачення”, яке відбуватиметься від імені України і пройде в Ліверпулі. Я цього не знаю. Станом на сьогодні у мене немає пропозиції чи офіційного запрошення від організаторів. На головній сцені “Євробачення” мій виступ не запланований ні у фіналі, ні у півфіналах, написала співачка. Я чекаю і дивлюся, як розвиватимуться події далі і не даю поки що жодних коментарів. Від мене, на жаль, мало що залежить у цій ситуації”.

Руслана наголосила, що є чинною артисткою, активно займається волонтерською діяльністю

Організатори конкурсу наразі не коментували її заяву.



контекст:

Євробачення 2023″ відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої – український гурт Kalush Orchestra – посіли перше місце на “Євробаченні 2022” у Турині (Італія). 17 червня 2022 року Європейський союз мовлення заявив, що конкурс не може бути проведений в Україні, оскільки в країні триває війна.

Україну представлятиме гурт Тvorchi з піснею Heart of Steel.

Участь у півфіналах візьмуть представники 31 країни. Два півфінали пройдуть 9-го та 11 травня, а фінал конкурсу заплановано на 13 травня. За підсумками півфіналів буде відібрано по 10 фіналістів. Вони виступлять у фіналі конкурсу разом із учасником з України та представниками “великої п’ятірки” (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори “Євробачення”, представники цих країн виходять у фінал автоматично).

Previous post Переговори України та росії — Подоляк відповів на пропозицію Італії
Next post У Криму окупаційний суд дав кримському татарину 7 років тюрми за начебто фінансування добробату в розмірі 500 грн