Єгиптянин подав до суду на Netflix через те, що роль Клеопатри у новому серіалі зіграла темношкіра актриса. Він назвав це “злочином”

“Виконавчий продюсер Джада Пінкетт Сміт представляє новий документальний серіал, в якому розповідається про життя видатних і знакових африканських королів. Цього сезону буде представлена ​​Клеопатра, найвідоміша, найвпливовіша і найнезрозуміліша жінка у світі смілива королева, чия краса та романтика затьмарили її справжню гідність: інтелект. Спадщина Клеопатри була предметом численних наукових дискусій, які Голлівуд часто ігнорував. Тепер наша серія переосмислює цю захоплюючу частину її історії», – йдеться у описі.

Видання Egypt Independent повідомляє, що після прем’єри трейлера єгипетський юрист Махмуд аль-Семарі звернувся до прокуратури Єгипту з вимогою закрити доступ до платформи в Єгипті.

Він зажадав, щоб проти людей, які причетні до створення серіалу, було вжито серйозних юридичних заходів, і назвав серіал “злочином”. Юрист зазначив, що “бБільшість того, що відображає Netflix, не відповідає ісламським і суспільним цінностям і принципам, особливо єгипетським».

Махмуд аль-Семарі заявив, що трейлер серіалу “Клеопатра” суперечить єгипетській історії, “пропагує афроцентризм, метою якого є спотворення та знищення єгипетської ідентичності”.

Колишній міністр старожитностей Єгипту Захі Хавасс, повідомляє Egypt Independent, у свою чергу назвав те, що роль Клеопатри в серіалі відіграла темношкіра актриса “фальсифікацією фактів”.

Джеймс на своїй сторінці у Twitter, реагуючи на критику, закликала незадоволених кастингом глядачів не дивитися серіал.



Прем’єру серіалу заплановано на 10 травня.

ВІДЕО

Відео: Netflix / YouTube

контекст:

Цариця Клеопатра остання правителька династії Птолемеїв. Вона народилася 69 р. до н.е. і померла у 30 р. до н. в Олександрія.

Previous post США евакуювали співробітників посольства у Судані
Next post Субсидії в Україні – порядок нарахування виплат змінили