Jah Khalib після скасування концертів у країні-агресорі РФ виправдався перед росіянами за підтримку українців. У мережі відреагували

Свою заяву він зробив після того, як було скасовано його концерти в Москві та Санкт-Петербурзі, заплановані на 23-е та 25 квітня відповідно.

Приводом для скасування стала його заява в Instagram Stories, яку він зробив наприкінці лютого 2022 року після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

На той момент співак разом із вагітною дружиною ховався у бомбосховищі у Києві. Jah Khalib тоді написав, що захоплюється українцями.



Скріншот: jahkhalib / Instagram

Скріншот: jahkhalib / Instagram


Після скасування виступів казахський репер заявив, що майже вся його команда – це росіяни, як і більшість слухачів.

Моя сторіс, навколо якої виник цей інформаційний ажіотаж, була опублікована понад рік тому. Це подяка простим людям з України, які у скрутну хвилину, не думаючи про власну безпеку, допомогли евакуювати мене та мою дружину на восьмому місяці вагітності з бомбосховища та допомогли дістатися Казахстану. Завдяки чому у мене народилася здорова дочка, з якою ми вже рік мешкаємо в Алмати. Майже вся моя команда – громадяни Росії та проживають у Росії. Більшість моїх слухачів живе у Росії. Я завжди прилітаю в Росію з добрими намірами, із задоволенням даю концерти та виступаю на радіо, що явно демонструє моє добре ставлення до народів Росії”, виправдався артист.

“А чому ви були у Києві? Чи не тому, що ваша дружина українка? А в бомбосховищі були випадково не тому, що ракети з тієї самої Росії летіли? Ви обрали славу та гроші”, – відреагували у мережі.

“Завдяки цій посаді ви втратили тих “простих людей з України”, яким висловлювали подяку”, написали українці.



контекст:

Jah Khalib (справжнє ім’я Бахтіяр Мамедов) народився 1993 року в Алмати (Казахстан) у сім’ї азербайджанця та козашки. З дитинства захоплювався репом. Навчався у музичній школі за класом саксофону та в Казахській національній консерваторії імені Курмангази на факультеті музикознавства та менеджменту (не закінчив її).

Спочатку працював як бітмейкер і саунд-продюсер з багатьма казахстанськими реперами, а в 2014 році почав випускати власні треки, серед найвідоміших – “Лейла”, “Медіна”, “Сузір’я ангела”, “Якщо че, я Баха”, “Мамасіта” та інші. Jah Khalib випустив три сольні альбоми: “Якщо че, я Баха” (2016), “EGO” (2018) та “Вихід у світ” (2019).

Jah Khalib після того, як залишив Україну, замовчує російську агресію.

До повномасштабної війни Jah Khalib виступав із концертами українських міст. 2019 року співак випустив трек “Кохаю” з українською співачкою Джамалою. Він також записав спільну композицію “По льоду” із українською артисткою Maruv, яка замовчує війну.

В авторській програмі засновника видання “ГОРДОН” Дмитра Гордона у 2020 році Джа Халіб говорив, що “Москва забрала у нього здоров’я та нерви”.

Previous post Країни прискорили евакуацію своїх громадян із Судану
Next post СБУ повідомила про підозру голові парламенту Чечні