Alyosha виконає на “Євробаченні 2023” хіт Duran Duran у дуеті з британською співачкою Ребекою Фергюсон

Українська співачка виконуватиме композицію у дуеті з британською співачкою Ребеккою Фергюсон. За словами артистки, номер буде присвячений вимушеним переселенцям.

контекст:

Alyosha брала участь у “Євробаченні” у 2010 році та посіла 10-те місце з композицією Солодкі люди.

“Євробачення 2023” відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої – український гурт Kalush Orchestra – посіли перше місце на “Євробаченні 2022” у Турині (Італія). 17 червня 2022 року Європейський союз мовлення заявив, що конкурс не може бути проведений в Україні, оскільки в країні триває війна.

Україну представлятиме гурт Тvorchi з піснею Heart of Steel.

Участь у півфіналах візьмуть представники 31 країни. Два півфінали пройдуть 9-го та 11 травня, а фінал конкурсу заплановано на 13 травня. За підсумками півфіналів буде відібрано по 10 фіналістів. Вони виступлять у фіналі конкурсу разом із учасником з України та представниками “великої п’ятірки” (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори “Євробачення”, представники цих країн виходять у фінал автоматично).

Ведучими шоу стали фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, ірландський комік та постійний коментатор “Євробачення” Грем Нортон, британська співачка Ханна Уоддінгем та британська телеведуча, модель та вокалістка Аліша Діксон.

Крім Альоша, в У першому півфіналі в інтервал-актах виступить Саніна.

У другому півфіналі на сцену вийдуть представниця України на “Євробаченні 2014” Марія Яремчук, український репер та волонтер Otoy, чий брат загинув, захищаючи “Азовсталь”, а також українська співачка, учасниця “Дитячого Євробачення 2022” Злата Дзюнька.

Відкриє гранд-фінал український гурт Kalush Orchestra, який є переможцем “Євробачення 2022”.

У параді прапорів візьмуть участь переможниця “Євробачення 2016” Джамала, фіналісти “Євробачення 2021” – гурт Go-A, фіналістка “Євробачення 2013” Тіна Кароль та фіналістка “Євробачення 2007” Вєрка Сердюй.

Previous post Ніби хімічні опіки всередині: тіктокерка рік курила електронні сигарети і тепер має смертельну хворобу легень
Next post Є світло: мешканці проблемних новобудов об’єднуються, щоб дати відсіч енергетичному монополісту – ЗМІ