“Встигла сказати все, що планувала”. Ведуча “Євробачення 2023” Саніна поділилася враженнями від зустрічі з Чарльзом III та його дружиною Каміллою

“У нас була дуже приємна та змістовна розмова з Його Величністю. Я встигла сказати все, що планувала. Від усього українського народу подякувала за підтримку, яку ми отримуємо від Великобританії та королівської родини. Зазначила, наскільки важливо і приємно, що саме Великобританія від імені України приймає цього року конкурс, написала артистка. Ми обговорили, як багато талановитих українців бере участь у підготовці, та скільки чудових українських артистів виступить на сцені “Євробачення” цього року. Мені здалося, що королівська сім’я вже налаштована дивитись усі три ефіри “Євробачення”.

контекст:

“Євробачення 2023” відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої – український гурт Kalush Orchestra – посіли перше місце на “Євробаченні 2022” у Турині (Італія). 17 червня 2022 року Європейський союз мовлення заявив, що конкурс не може бути проведений в Україні, оскільки в країні триває війна.

Україну представлятиме гурт Тvorchi з піснею Heart of Steel.

Участь у півфіналах візьмуть представники 31 країни. Два півфінали пройдуть 9-го та 11 травня, а фінал конкурсу заплановано на 13 травня. За підсумками півфіналів буде відібрано по 10 фіналістів. Вони виступлять у фіналі конкурсу разом із учасником з України та представниками “великої п’ятірки” (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори “Євробачення”, представники цих країн виходять у фінал автоматично).

Ведучими шоу, окрім Саніної, стали ірландський комік та постійний коментатор “Євробачення” Грем Нортон, британська співачка Ханна Уоддінгем та британська телеведуча, модель та вокалістка Аліша Діксон.

У першому півфіналі в інтервал-актах виступатимуть українська співачка Alyosha, яка у 2010 році увійшла до десятки фіналістів цього конкурсу, та Саніна.

У другому півфіналі на сцену вийдуть представниця України на “Євробаченні 2014” Марія Яремчук, український репер та волонтер Otoy, чий брат загинув, захищаючи “Азовсталь”, а також українська співачка, учасниця “Дитячого Євробачення 2022” Злата Дзюнька.

Previous post Дівчину вигнали з супермаркету через вбрання: який вона мала вигляд
Next post Міськрада Чернівців позбавила УПЦ МП права користування 22 земельними ділянками у громаді