Це призводить до старіння. Косметолог назвала помилки у догляді за шкірою обличчя

Орієнтування на чужий досвід

У питанні догляду за шкірою важливо розуміти, що немає універсальних засобів, які працюватимуть для всіх однаково. Якщо вашій подрузі чи другу підійшов певний засіб, не означає, що він так само працюватиме на вас.

При виборі косметики потрібно відштовхуватися від свого типу шкіри, її стану і віку.

Одночасне використання засобів різних брендів

Бажано використовувати всю лінійку одного бренду, оскільки зазвичай кошти доповнюють один одного. Такий догляд буде ефективнішим.

Тобто очищення, тонізація, глибоке очищення, сироватка, крем для обличчя та зони навколо очей слід вибирати від одного виробника. Застосування засобів різних брендів із різними компонентами може погіршити стан шкіри.

Використання тільки звичайного крему для обличчя

Потрібно розуміти, що кожна зона обличчя, а також шия та декольте потребують спеціалізованого догляду.

Зона навколо очей – найчутливіша. Вона в першу чергу видає всі ознаки старіння, тому потребує спеціального догляду за допомогою профільних засобів.

Відмова від кремів із SPF

Важливо захищати шкіру від сонячних випромінювань. У цьому допоможуть засоби із сонцезахисними фільтрами – SPF. Їх потрібно використовувати протягом усього року.

Необхідно вибирати крем від 15 до 50% SPF – залежно від особливостей та стану шкіри. Якщо є проблеми з пігментацією, ранковий догляд має містити 25–50% SPF.

Ігнорування етапів догляду

Для красивої та здорової шкіри недостатньо лише вмивання чи нанесення крему. Домашній догляд за шкірою обличчя повинен складатися із обов’язкових етапів:

  • очищення;
  • тонування;
  • нанесення сироватки;
  • застосування крему.

Previous post Ми й надалі робитимемо кроки щодо притягнення до відповідальності РФ
Next post Бої за Бахмут – добровольці з Канади Кайл Портер і Кол Зеленко вбиті на фронті, фото