У Ліверпулі встановили 12 співаючих скульптур Soloveiko Songbird, які символізують 24 області України та Крим. Карта з локаціями

Птахи символізують 24 області України та Крим.

Над реалізацією проекту, зазначається на офіційному сайті Soloveiko Songbird, працювали театральний художник та режисер Світлана Рейніш, музичний композитор Антон Дегтярьов, українська студія анімаційного дизайну BlckBox, студія інтерактивного освітлення Друг і Друг, лайк M3 Industries, яка займається проектуванням конструкцій та надувних скульптур.

Опис та символізм усіх 12 скульптур можна прочитати тут.



Розташування птахів вказано на карті міста.



контекст:

“Євробачення 2023” відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої – український гурт Kalush Orchestra – посіли перше місце на “Євробаченні 2022” у Турині (Італія). 17 червня 2022 року Європейський союз мовлення заявив, що конкурс не може бути проведений в Україні, оскільки в країні триває війна.

Україну представлятиме гурт Тvorchi з піснею Heart of Steel.

На початку квітня організатори конкурсу прикрасили українськими вишиванками пам’ятник британському гурту The Beatles у Ліверпулі для зйомок відео, яке покажуть під час проведення “Євробачення 2023”.

1 травня у центрі Ліверпуля з’явилася інсталяція під назвою “Захист біти” на знак солідарності з народом України. Робота, яка є частиною “Євробачення 2023”, складається з 2,5 тис. мішків із піском, що оточують пам’ятник Нельсону в Ліверпулі, як це роблять в Україні, щоб захистити пам’ятки від російських бомбардувань.

Previous post Захід не дає Україні винищувачі з прагматичних причин – Резніков – новини України, Світ
Next post Дрони-камікадзе з вибуховими посланнями від українців влучно нищать ворога на передовій, – “Українська команда” показала відео