“Я вмію стріляти. Уявляєш собі – президент України у полоні у росіян? Я вважаю, це ганьба”. Зеленський розповів про свою зброю

“Я чув, що у вас є пістолет”, спитав у Зеленського Комарів.

“Так, у мене є. Я вмію [стрелять]. Уявляєш собі – президент України у полоні у росіян? Я вважаю, що це ганьба”, – відповів український президент.

“Ні, ти що. Ми самі себе ні. Відстрілюватися так!” розсміявся Зеленський.

контекст:

The Times 4 березня 2022 року писала, що на Зеленського з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну тричі робили замах загони вбивцьале зазнали невдачі.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк говорив в інтерв’ю “Українській правді”, яке вийшло 9 березня, що спроб замаху на Зеленського, за його оцінкою, було понад 10.

20 березня Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що в Україну почали прибувати групи бойовиків, пов’язаних із власником ПВК “Ліга” (“Вагнер”) Євгеном Пригожиним (його називають “кремлівським кухарем” та близькою до президента РФ Володимира Путіна людиною). За даними розвідки, ключові “мішені” найманців – Зеленський, голова Офісу президента Андрій Єрмак та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У Кремлі заперечують, що планували вбивство президента України.

На початку травня в інтерв’ю проекту 60 Мinutes австралійського телеканалу Nine Network Зеленський заявив, що не вважає чимось “жахливим” замаху на його життя.

23 травня на Всесвітньому економічному форумі у Давосі Зеленський підтвердив, що його намагалися вбити багато разів. Він заявив, що “досить філософськи” ставиться до замахів, і порівняв те, що відбувається з “Днем бабака”.

У січні 2023 року Independent повідомило, що Зеленський з початку повномасштабного вторгнення Росії мав на меті понад 12 спроб замаху. Частина з них допомогла запобігти інформації, якій з українським лідером на доручення президента США Джо Байдена поділився директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс.

Previous post Цієї суботи у Лондоні коронують Карла III, на церемонію запросили 2000 людей
Next post Україна приховує подробці контрнаступу від союзників, – Politico