Данилко показав свою квартиру в будинку із зіркою на Хрещатику / Бульвар Шоубіз

“Київ у період війни на якийсь час спорожнів. Це добре пам’ятають ті, хто вирішив залишитися вдома. У кожному київському будинку були мешканці, які ніби охороняли свій будинок для тих, хто змушений був виїхати. Така історія про Андрія Данилка – відомого мешканця столиці. Андрій живе в самому серці Києва, будинку із зіркою на даху. Ця зірка символізує сценічний образ Андрія і вже давно не асоціюється з радянським періодом. Тому що Вєрка Сердючка декомунізувала ту радянську зірку! – зазначив фотограф.

Він додав, що у цьому ж будинку наприкінці лютого 2022 року, окрім Данилка, ще залишився на безстрокову зміну консьєрж Кузьмич.

“Залишитися вдома означало підтримувати зв’язок і стежити за поточною ситуацією в Києві: не з Інтернету, а з власного будинку; не з листування, а живого спілкування з городянами. Війна на багато вплинула. Тепер ми стали дружні з тими, чиїх імен раніше навіть не знали.Кузьмича з Андрієм познайомила війна.Це час згуртувало людей і розірвало будь-які кордони.Нас об’єднала трагедія власної країни: не важливо, зірка ти чи водій громадського транспорту.Головне, що ми знаємо, як сильно любимо своє місто, країну, життя. все зробимо разом для нашої Перемоги”, – написав Циронян.

Фотограф пояснив, що готує книгу A Life That Never Stopped, де опублікує знімки людей, які не покинули столицю, коли вона була під обстрілами росіян.

У своєму посту Циронян показав фото, зняті у квартирі Данилка, а також у бомбосховищі будинку артиста. На деяких із них також зображено колега Данилка, актрису Інну Білоконь, та консьєрж його будинку.



контекст:

Данилко народився 1973 року в Полтаві. Він набув широкої популярності після того, як почав виступати в ролі провідниці Вєрки Сердючки. Вперше він вийшов на сцену у цьому образі 1 квітня 1993 року на “Гуморині” у Полтаві. 2008 року отримав звання народного артиста України.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Данилко залишився у Києві. Він виступає із благодійними концертами, а також займається волонтерською діяльністю, але не афішує цього.

Previous post В Україні за півроку буде заборонено використовувати петарди та салюти – новини України, Світ
Next post За квітень комісія Мінкультури повернула у користування держави третину майна Києво-Печерської лаври