Помер режисер Андрій Максименко, який отримав тяжке поранення на фронті

Помер український режисер і сценарист Андрій Максименко, який отримав тяжке поранення на фронті. 49-річного митця не стало 3 травня у лікарні.

Про смерть Максименка повідомила його громадянська дружина Анастасія Баша. У них залишилося двоє дітей.

Це був дуже класний і дуже складний чувак – Андрій Максименко. Він був геній. Режисер і сценарист. Те, як він писав – отак просто на ходу вигадуючи інше життя – мене захоплювало. Те, як він вмів працювати з акторами – надавало крила.

Те, як він сприймав світ і розкладав по поличкам явища – вражало. Те, як він міг розкласти, розгадати хворобу, ситуацію, людину – було магічним актом проявлення суті. Те, які в нього виходили діти – мотивувало їх народжувати.

А ще Андрій був воїном. В 2014 – добровольцем – бійцем у батальйоні Дніпро.
В 2023 – добровольцем, бійцем у батальйоні ім.Джохара Дудаєва. Позивний Режисер.
3.05.2023, Андрій пішов. Для воїна – велика честь піти у бою.

Андрій Максименко закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого. Він автор та режисер документального фільму “Чоловік” про життя В’ячеслава Чорновола.

Також відомий як співавтор сценарію до фільмів “Кука”, “Старики-полковники”, “Роман выходного дня”, “7 дней до свадьбы”. Його акторську роботу можна побачити у фільмах “Judenkreis, або Вічне колесо”, “Русалонька”, “Сокирра”, а також серіалі “Весілля Барбі”, в якому Максименко також був одним із режисерів.

Максименко 20 квітня отримав осколкове поранення лівої частини обличчя, був прооперований у Дніпрі, а пізніше доставлений до Києва, де знаходився у штучній комі.

Андрій Максименко

Андрій Максименко

Previous post Президент Сербії пропонує пропонує знизити вік кримінальної відповідальності
Next post На Миколаївщині ворожий агент вступив до лав ЗСУ, щоб шпигувати за бойовою авіацією, – СБУ