Український Молодий театр представив виставу на York International Shakespeare Festival у Великій Британії

Вистава була показана в рамках міжнародного театрального фестивалю – York International Shakespeare Festival (YISF) – у британському місті Йорку.

Режисер вистави Андрій Білоус та актори Ілля Чопоров, Роман Новак, Віталій Бобух, Іван Потапов. Руслана Петрякова, Ніколетта Мочані, Дар’я Грачова провели в дорозі 60 годин. Це пов’язано із закриттям повітряного простору над Україною внаслідок військової агресії РФ.

Директор YISF Філіп Перр уперше побачив інтерпретацію Молодого театру на Шекспірівському фестивалі у Вероні (Verona Shakespeare Fringe Festival). Він зізнавався, що, переглянувши понад сотню постановок за творами Шекспіра, нічого не бачив. Він не просто запросив Молодий театр на свій фестиваль, а й зробив українців хедлайнерами заходу.

“Запрошення на такий фестиваль – вже нагорода. Це наша п’ята поїздка за кордон зі спектаклем “Сон у літню ніч”, і скрізь його приймають добре. За три дні ми провели два воркшопи, показали спектакль. Спілкувалися з представниками інших фестивалів, обговорили майбутні колаборації . Приймали нас добре, ставлення було дуже уважним і не лише тому, що ми з України», – наголосив режисер Молодого театру Андрій Білоус.

контекст:

York International Shakespeare Festival (YISF) був заснований у 2014 році. Його мета – показувати різні адаптації творів Шекспіра. У 2023 році захід проходив з 21 квітня по 1 травня.

Постановку Молодого театру “Сон літньої ночі” неодноразово відзначали на міжнародних фестивалях. У 2022 році виставу показали на Фестиваль Шекспіра у Вероні, 2021 року – на XV Міжнародному Шекспірівському фестивалі в Єревані (Вірменія). 2020-го – на IX “ШульцФесті” у Дрогобичі (Україна), 2019-го – у Пекіні (Китай) на World Theatre Education Alliance 2019 International Theatre Festival.

Previous post Глава МЗС Естонії поговорить із генсеком НАТО про Україну в Альянсі – новини України, Світ
Next post За добу в Херсонській області росіяни убили 23 цивільних (оновлено)