Зеленська прибула до Лондона. Вона запрошена на коронацію Чарльза ІІІ

У день прибуття Зеленська зустрілася з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком та його дружиною Акшаті Мурті.

У розмові з ними перша леді України подякувала Великій Британії за те, що країна організувала проведення “Євробачення 2023” разом з українськими партнерами.

“Неможливість проведення країною-переможцем цього конкурсу має стати ще одним нагадуванням світу про війну Росії проти України”, наголосила Зеленська.

Вона також запросила дружину Сунака на третій саміт перших леді та джентльменів, який відбудеться 6 вересня у Києві та буде присвячений темі ментального здоров’я.

Разом із Мурті Зеленська відвідала Британську бібліотеку та презентувала там “Українську книжкову полицю”, яка є вже у 37 країнах світу.



контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Церемонія коронації Чарльза III та його дружини королеви-консорту Камілли запланована на 6 травня і триватиме до 8 травня включно.

Безпосередньо коронація відбудеться у Вестмінстерському абатстві. Службу проведе архієпископ Кентерберійський. Коронаційний концерт у прямому ефірі транслюватимуть телеканали BBC та BBC Studios. Весь перелік святкових заходів опубліковано тут.

Президент України Володимир Зеленський з 3 травня перебуває у Європі. Він відвідав Нідерланди та Фінляндію.

Previous post Дюна 2 від Warner Bros – все, що потрібно знати про фільм – новини України, Технології
Next post У Кушугумській громаді затопило понад сотню дворів під час весняного водопілля