Розморозьте креветки за цими правилами – і вони не будуть “гумовими”. Простий лайфхак, який збереже смак продукту

Повільне розморожування у холодильнику

За словами експерта, щоб уранці креветки вже були розморожені, з вечора необхідно залишити їх у холодильнику, поставивши пакет на тарілку. Клопотенко зазначив, що для розморожування 1 кг креветок знадобиться близько восьмої години.

“Якщо ви раптом передумали готувати, можете зберігати [креветки] у холодильнику добу. Заморожувати повторно небажано, тому що такий продукт втратить свої смакові якості. наголосив ресторатор.

Швидке розморожування у холодній воді

“Наберіть каструлю холодної води, температура якої не більше 15 °C. Помістіть у неї герметичний пакет із креветками. Для розморожування 1 кг креветок потрібно 40-60 хвилин. Якщо хочете прискорити процес, змінюйте воду кожні 30 хвилин. Розморожені таким чином креветки ви можете зберігати добу в холодильнику”, повідомив Клопотенко.

Він зазначив, що пакет із креветками не повинен пропускати воду, інакше їхній смак буде зіпсований.

Приготування без розморожування

Цей спосіб підходить лише сирих креветок. Перекладіть їх із пакета в каструлю, залийте водою і дочекайтеся, поки закиплять. Проваріть одну-дві хвилини і відкиньте на друшляк.

“Якщо розморожувати в такий спосіб вже варені креветки, додаткова термічна обробка зробить їх смак сухим, а текстуру – “гумової”, тому для них краще вибрати перші два варіанти”, резюмував експерт.

контекст:

Креветки в жодному разі не можна розморожувати при кімнатній температурі та в мікрохвильовій печі.

За словами Клопотенка, у першому випадку є небезпека, що за час такого розморожування в креветках почнуть розмножуватися мікроби, а при розморожуванні в мікрохвильовій печі одні можуть частково приготуватися, а інші залишаться замороженими.

Previous post У Польщі знесли пам’ятник “подяка червоній армії”
Next post Гіперзвукова ракета Кінжал — швидкість, чи може Петріот збити її