Вісім коней та карета, салют та літаки над Букінгемським палацом. Як пройде коронація Чарльза ІІІ. Де і коли дивитись церемонію

Служба коронації у Вестмінстерському абатстві розпочнеться о 13:00 та закінчиться о 15:00.

Після служби король із дружиною повернуться до Букінгемського палацу у великій урочистій процесії. У цьому процесі до них приєднаються інші члени королівської сім’ї.

Коронаційна хода триватиме близько 30 хвилин. Король та його дружина подорожуватимуть у кареті Gold State, запряженій вісьмома кіньми Windsor Grey.



До Букінгемського палацу король та його дружина Камілла прибудуть близько 15.30 і у супроводі членів королівської родини вийдуть на балкон, щоб завершити урочисті заходи. Вони приймуть салют від Збройних Сил Сполученого Королівства та Співдружності у Садах Букінгемського палацу.

При добрій погоді о 16:30 Збройні сили проведуть коронаційний політ над торговим центром та Букінгемським палацом.

Де дивитись

Служба та ходи транслюватимуться британським національним телебаченням, радіо та в мережі, а також демонструватимуться на великих екранах по всій країні, повідомляє Департамент культури, ЗМІ та спорту Великобританії. Зокрема, трансляцію будуть вести британські телеканали BBC One, BBC News Channel, BBC Two та BBC iPlayer.

В Україні коронацію транслюватиме канал “Суспільне Культура”. Провідними трансляції заявлено українського журналіста Юрія Макарова та історика Олександра Зінченка.

Заходи другого дня

7 травня у Віндзорському замку буде організовано коронаційний концерт, який транслюватиметься у прямому ефірі BBC та BBC Studios. Також у цей день по всій країні пройде обід на честь коронації.

8 травня представники громадськості візьмуть участь в акції “Велика допомога”, яка спонукає людей спробувати себе волонтером і приєднатися до роботи, що проводиться для підтримки їх місцевих районів.

контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Церемонія коронації Чарльза III та його дружини королеви-консорту Камілли запланована на 6 травня і триватиме до 8 травня включно.

Previous post Клінтон “знав” про війну Путіна ще 12 років тому, – Financial Times​
Next post михайло мізінцев у Бахмуті після звільнення — євгеній пригожин висловив своє невдоволення