Зеленська, Джилл Байден та ще 2000 гостей з усього світу, окрім Путіна та Лукашенка. Кого Букінгемський палац запросив на коронацію Чарльза ІІІ

Члени британської королівської родини

На церемонії коронації буде присутній син Чарльза III із дружиною Кетрін. Очікується також приїзд британського принца Гаррі, який проживає в США. Він приїде сам, без дружини Меган.

Також на церемонію запрошено брати та сестри короля принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едуард, а також їхні діти.

Окрім того, на церемонію запросили родичем дружини Чарльза III Камілли та представників іноземних королівських сімей.

Державні діячі та політики

Україну на коронації Чарльза III представлятиме перша леді України Олена Зеленська, а США – дружина президента Джо Байдена Джілл Байден повідомляє CNN. На церемонію також запрошено президента Чехії Петра Павла з дружиною.

Також там будуть прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, колишні прем’єр-міністри Ліз Трасс та Тоні Блер, перший міністр Шотландії Хумза Юсаф та перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд, а також лорд-мер Лондона Ніколас Лайонс.

Букінгемський палац розіслав запрошення президенту Франції Еммануелю Макрону, президенту Польщі Анджею Дуде, прем’єр-міністру Австралії Ентоні Альбанезе, прем’єр-міністру Нової Зеландії Кріс Хіпкінс, прем’єр-міністру Пакистану Шехбаз Шаріфу, президенту Філіппін та іншим, повідомляє Harpers Bazaar.

Представники благодійних організацій Великобританії

Запрошення на коронаційну службу у Вестмінстерському абатстві отримали понад 450 володарів медалей Британської імперії на знак визнання внеску видатних волонтерів, представників благодійних організацій та громадських діячів у всій країні.

Крім того, 400 молодих людей, які представляють благодійні організації, призначені королем і королевою-консортом та урядом Великобританії, матимуть можливість спостерігати за коронаційною службою та ходою з церкви Святої Маргарити Вестмінстерського абатства з люб’язного дозволу декана та капітула. Вестмінстер.

Як виглядає запрошення

Всі гості церемонії отримали такі запрошення, які розробив художник Ендрю Джеймісоном. Малюнок для запрошення був намальований вручну аквареллю та гуашшю, а самі запрошення надруковані на переробленому картоні з деталями із золотої фольги.


Фото: royal.uk


На коронацію не було запрошено президента РФ Володимира Путіна і Олександра Лукашенка, який вважає себе президентом Білорусі.

контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Церемонія коронації Чарльза III та його дружини королеви-консорту Камілли запланована на 6 травня і триватиме до 8 травня включно.

Previous post Шредер програв у суді справу проти Бундестагу про позбавлення привілеїв екс-канцлера
Next post Кличко про справу Труханова: Це чергова спроба утисків місцевого самоврядування