У Києві відбулася виставка художниці Третяк. Відвідувачі могли домальовувати картину “Похорон Путіна”. Фото

На виставці представлено 64 картини художниці, 60 з яких вона написала під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, включаючи картину “Похорон Путіна”.

Раніше вона була показана у багатьох українських містах, а участь у її створенні брали усі охочі. Відвідувачі виставки змогли доповнити це полотно. У майбутньому картину буде продано на аукціоні на підтримку ЗСУ.

Куратором виставки стала директор КЗ КОР “Вишгородський історико-культурний заповідник”, кандидат історичних наук Влада Литовченко, а провідним вечором був артист Костянтин Корабльов.

На виставку відвідали народний депутат України Максим Ткаченко, депутат Київської обласної ради Олена Шуст, музикант Олег Скрипка, українські політики Михайло Поживанов, Василь Куйбіда, Олександр Ростовцев, Крістіна Басок, громадські діячі Марина Кінах, телеведучі Світлана Вольнова та Вікторія Зубрейчук та інші.

“Потрібно підтримувати та розвивати українську культуру для перемоги у цій війні. Ми бачимо, що ворог хоче її знищити, тому все, що буде представлено на виставці, буде спрямоване на відновлення та розвиток культурної спадщини”, заявила Третяк.

Роботи Третяк вже зібрали на аукціонах понад 1 млн грн цільової допомоги для ЗСУ та ВПО (тимчасово переміщених осіб), зазначається у релізі.



контекст:

Картини Третяк знаходяться у 23 країнах світу у приватних колекціях світових знаменитостей та представлені у вигляді NFT-токенів на маркетплейсі Rarible. Художниця працює в унікальній та епатажній об’ємній техніці. За словами художниці, це витратна техніка, оскільки на одну картину йде понад 10 кг фарби.

Previous post Нова епоха світу: Чарльза III коронують. Все, що ви маєте про це знати
Next post НПЗ “Ільський” знову атакував безпілотник, – росЗМІ