Питний режим, зволоження та вибір інструментів. Експерти назвали основні правила масажу, що уповільнює ознаки старіння

Масаж обличчя, зазначається у публікації, стимулює кровотік та лімфодренаж, а також покращує загальний вигляд шкіри, що допомагає уповільнити ознаки старіння.

Підготовка до масажу

Перед масажем обличчя необхідно ретельно очистити руки та інструменти, а також зволожити обличчя. Автори публікації також радять пити багато води до та після масажу, що сприятиме детоксикації та здоров’ю шкіри.

Інструмент для масажу

Експерти рекомендують використовувати для масажу обличчя спеціальні інструменти, такі якелектронні масажери, вібраційні маски, інструменти гуаша чи торцеві валики.

Олія для масажу

Олія зволожує шкіру, щоб масажні інструменти її не розтягували. Eфірні олії не варто наносити безпосередньо на шкіру, перед застосуванням їх потрібно розбавити олією-носієм, яку ви перевірили на своєму обличчі.

Експерти радять застосовувати для масажу обличчя:

  • оливкова олія;
  • мигдальне масло;
  • масло виноградних кісточок;
  • масло ши;
  • масло жожоба.

У публікації підкреслюється, що антивіковий масаж можна робити і щодня, але оптимальною періодичністю масажуватиме обличчя до трьох разів на тиждень.

Алгоритм антивікового масажу

Існують загальні рекомендації щодо антивікового масажу. Спершу експерти рекомендують пвідготувати лімфатичні вузли, щоб стимулювати дренаж. При масажі обличчя рухатися необхідно від центру назовні, а чи не назад і вперед. При цьому важливо не натискати надто сильно, особливо на ділянках біля очей.

Previous post Литва стала частіше не надавати росіянам і білорусам дозвіл на проживання
Next post Переговори ПЦУ з УПЦ – Климент розповів, чому вони не можуть відбутися