Зробіть це на своєму городі

Посів

Редиска не можна сіяти густо. Найсоковитіші та солодкі коренеплоди виростають там, де їх не турбують зайвою прополкою та розпушуванням. Будь-яке занепокоєння надає редис гіркоту. Якщо ви посіяли редис дуже густо, потрібно прорідити посіви через п’ять-шість днів після появи сходів, залишаючи 2-3 см між рослинами.

Відбирати потрібно якісне насіння редиски діаметром не менше 2,5 мм.

Сіяти редис потрібно в борозни, попередньо добре розпушивши ґрунт на грядці. У ній потрібно зробити борозни глибиною близько 1 см. Відстань між борознами має становити 20 см.

Редиска необхідно висівати, як тільки дозріє грунт – до кінця травня або в кінці липня – початку серпня, коли довжина світлового дня не перевищує 14 годин.

Освітлення

Редису потрібна достатня кількість світла з ранку до вечора. Якщо рослина перебуватиме в тіні, коренеплоди не будуть смачними.

грунт

Для посадки редиски потрібний вологоємкий (суглинистий) грунт, але пухкий, добре окультурений, з нейтральною реакцією. Краще вибрати ділянки, куди рік тому вносили гній та інші органічні добрива.

Редиска необхідно регулярно поливати і мульчувати посадку сухим торфом або перегноєм, щоб не утворювалася кірка. У відкритому грунті можна вирощувати редис під лутрасилом – це захистить його від вітру, що висушує, і частково від хрестоцвітої блішки.

Добрива

Свіжі органічні добрива у будь-якому вигляді протипоказані – це призведе до того, що редиска буде порожньою.

Позитивно впливає на коренеплоди опудрювання сходів золою або її сумішшю з тютюновим пилом у співвідношенні 1:1. Це відлякує хрестоцвіту блішку і покращує якість редиски.

Якщо листя редиски зблідло, потрібно терміново підгодувати рослини швидкорозчинним комплексним добривом.

контекст:

Як використовувати чайну заварку на городі можна дізнатися тут.

Previous post Топ фактів про Mortal Kombat – культову гру 30 років – новини України, Технології
Next post Бої на Донбасі – загинув 20-річний військовий Олексій Велігоша, що про нього відомо