“Може бути, ви нам допоможете?”, досі чекали б Leopard / Бульвар Шоубіз

“В умовах війни, коли у нас є такий ворог, ми не можемо бути нейтральними, обережними, компліментарними, добрими та пухнастими. Тому що у нас є ворог, який не добрий і пухнастий, який розстрілює цивільних, поводиться як абсолютний чорт, а ми повинні бути толерантними та добрими. Ні, так не буде! Не буде й крапка”, – заявила Осадчая.

Вона закликала весь гуманітарний світ реагувати на російську агресію також без толерантності.

“Цінністю гуманітарного світу має бути справедливість. Якщо справедливість порушена, гуманітарний світ має відреагувати. Але справедливість порушена, а гуманітарний світ не реагує. Тому, напевно, ми зараз на порозі світової гуманітарної кризи”, – припустила Осадча.

За словами ведучого, у світі мають змінитися принципи гуманітарного реагування на несправедливість.

“Світ повинен переписати для себе певні закони щодо жорсткої агресії”, – наголосила Осадча.

Ведуча зазначила, що під час російської агресії Україна виявила себе як країна, яка не говорила зі світом мовою дипломатії.

“Бо якби сьогодні ми ходили і казали: “Може бути, ви все-таки нам допоможете?”, ми б досі чекали Леопард, заявила вона. Те, як українське керівництво та українці загалом чітко називають речі своїми іменами, допомагає тримати весь світ у тонусі. Тому що у світі не прийнято у вічі говорити правду. Але коли у нас за три кілометри від будинку стоять росіяни, у нас немає часу на реверанси”.

контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року Осадча створила проект “Знайти своїх”, який допомагає українцям об’єднувати родичів, які втратили один одного через війну.

Previous post Масштабний обмін полоненими 25 травня: Україна повернула додому 106 захисників із Бахмутського напрямку
Next post Україна повернула додому ще 106 полонених