Залужний зробив свіже селфі на тлі чуток, які розпускає розпропаганда

“Валерій Федорович на робочому місці”, йдеться у підписі до фото.

Фото було опубліковано після того, як російські пропагандистські ЗМІ та паблики з 22 травня почали поширювати інформацію про те, що Залужного нібито було тяжко поранено і більше не в змозі виконувати свої обов’язки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов 24 травня спростував це, повідомивши, що Залужний цього дня доповідав на засіданні ставки верховного головнокомандувача.

Крім того, 23 травня Залужний провів переговори з верховним головнокомандувачем Об’єднаними збройними силами НАТО в Європі – командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі, а 19-го – з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.



контекст:

РФ лише за два тижні травня тричі публікувала фейки про загибель Залужного та ще двох українських генералів – командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та командувача Силами територіальної оборони Ігоря Танцюри. Про це 19 травня розповідала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Після цього були нові фейки. Так, чергове спростування Маляр оприлюднила 20 травня, тоді йшлося про “зникнення” Залужного. “Головком на місці. Робить свою роботу. Щойно спілкувалися”, – написала вона тоді.

За словами Маляр, РФ таким чином застосовує типову інформаційну технологію, спрямовану на деморалізацію української армії.

За часом дії вона дуже коротка – від кількох годин до одного дня… Момент поширення зрозумілий – пік напруги в Бахмуті, коли навіть кілька деморалізованих військових з нашого боку полегшать ситуацію. Власне, задля цього і купа передчасних повідомлень про “взяття” Бахмута”, – пояснювала Маляр.

Previous post Ядерна зброя – росія переміщає ядерні боєприпаси до Білорусі, сказав лукашенко
Next post Су-25 армії росії — над Мелітополем збиті два літаки, один знищений повністю