Вайкуле розповіла, де перебувала Ротару у перші дні повномасштабної війни.

“Вона була у Києві, коли бомбили. Вона каже: “Я не знаю, як я пережила цей момент, як я пережила цю ніч. В мене ліків не було. Я побігла до бомбосховища”. Це я знаю про Софу, – розповіла Вайкуле. – Я чула, що вона поїхала чи то до Львова, чи то… Я не хочу брехати”.

За словами Вайкуле, більше вона з Ротаром не спілкувалася, але тепер має намір зателефонувати артистці, щоб дізнатися “де вона і що з нею”.

контекст:

Ротару народилася 1947 року в Україні. Після 2014 року виступала в РФ та брала участь у зйомках російських шоу, у тому числі для пропагандистських каналів.

28 лютого 2022 року, на п’ятий день війни, Ротару опублікувала у Instagram фото українського прапора, повідомивши, що на той момент перебувала у Києві. “Свобода коштує недешево, це правда. Але невже вона варта того, щоб російські ракети знищували мирних жителів, дітей та руйнували міста України?” додала вона.

7 серпня співачка повідомила у Instagram, що допомагає сім’ям українських військових. У грудні стало відомо, що 28-річний онук артистки залишив Україну та мешкає за кордоном. Це сталося після того, як у березні 2022 року стало відомо, що його разом зі своїм батьком, на той момент 51-річним Русланом Євдокименком, було затримано у складі групи з восьми осіб у Могилеві-Подільському Вінницької області при спробі незаконно перетнути кордон на надувній човні.

Вінницька прокуратура тоді повідомила, що громадянин Молдови, який організував незаконну переправу, отримав від кожного з учасників грошову винагороду $2 тис.

Метою втечі було ухилення від захисту країни, зазначила “Українська правда”, розмістивши відповідне відео на своїй сторінці у Twitter.

Previous post Компанії Маска Neuralink дозволили випробувати чипи для мозку на людях
Next post Новим головою Верховного Суду став Станіслав Кравченко