“Росія – країна-терорист. Країна – гній”. Українські знаменитості відреагували на обстріл поліклініки у Дніпрі

“Ніколи не думала, що люди можуть бути настільки жорстокими. А я ж давно зрозуміла: жорстокості нашого ворога немає межі. Це боляче. Мені шкода всіх, хто постраждав. Кошмар”, – написала українська співачка Надя Дорофєєва.



Моє рідне місто Дніпро дощодня живе під звуки сирен та вибухи роботи ППО. Нпро сьогодні, на жаль… Медична установа не має жодного відношення до військових об’єктів. Ми ніколи не пробачимо і ніколи не забудемо”, написав український шоумен Юрій Ткач



«Росія – Країна-терорист. Країна – гній“, відреагувала на ракетний обстріл клініки українська Лера Товстолес.



“Удар по лікарні у Дніпрі. Нічого не зупиняє нелюдів. За все відповідатимуть”, – написав український ведучий Юрій Горбунов.



контекст:

Вибух у Дніпрі пролунав 26 травня близько 10:29 до включення сигналу повітряної тривоги (вона була оголошена о 10:30), повідомляв кореспондент видання “ГОРДОН”.

Голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак поінформував, що російські окупанти вдарили по медичній установі. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що удару було завдано по поліклініці. Також постраждала будівля ветеринарної клініки. В обох установах виникли пожежі, які ліквідували співробітники ДСНС.

За останніми даними, внаслідок атаки загинули двоє людей, кількість постраждалих зросла до 30.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни у ​​поєднанні з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Previous post Ситуація у Косово 26 травня — Александар Вучич направив армію до кордону через конфлікти, фото, відео
Next post Історія підрозділу ЗСУ, який пройшов бахмутське пекло