Екс-соліст Pink Floyd вийшов на сцену у Берліні в костюмі у нацистському стилі. Поліція порушила кримінальну справу

Як зазначає Reuters, вбрання Уотерса було прикрашене емблемою, що нагадує свастику, зроблену з двох схрещених молотків. у публікації зазначається, що у Німеччині заборонено нацистську символіку, прапори та уніформу.

За словами поліції, Уотерс перебуває під слідством за законом про підозру у “підбурюванні народу”. Правоохоронці наголосили, що костюм, у якому артист вийшов на сцену, “може принижувати гідність жертв, а також схвалювати, прославляти чи виправдовувати насильницьке та довільне правління нацистського режиму”.

Після скандалу єврейські громади Мюнхена, Франкфурта та Кельна виступили проти проведення його концертів, але безуспішно. Сам Уотерс спростував звинувачення. У публікації наголошується, що в цьому костюмі артист виступав і в інших містах. .

контекст:

Уотерс залишив гурт Pink Floyd у 1985 році. Цьогорічний склад групи підтримує Україну, засуджуючи повномасштабне вторгнення РФ. У той самий час Уолтерс регулярно висловлював проросійську позицію.

2018 року співак підтримав анексію Криму, заявивши, що Росія має всі права на Севастополь. “Я не дуже сильний у геополітиці. Я знаю, що Севастополь дуже важливий для Росії та росіян. Існує безліч договорів та паперів, за якими Росія має всі права на це місто. Зміна влади в Україні, спланована Вашингтоном, просто спровокувала Москву на подальші дії “, – Сказав тоді він. Після цього артиста було занесено до бази сайту “Миротворець”.

У серпні 2022 року Уотерс в інтерв’ю CNN звинуватив президента США Джо Байдена в тому, що той “розпалює вогонь в Україні” і назвав його “військовим злочинцем”.

У вересні він опублікував у Facebook відкритий лист, адресований першій леді України Олені Зеленській, у якому закликав її чинити тиск на чоловіка, президента України Володимира Зеленського, щоб “покласти край громадянській війні”.

Previous post В Маріуполі росіяни викрали тигреня з зоопарку та передали у Великий московський цирк, фото
Next post У Чернігівській міськраді слідчі проводять обшуки, щоб знайти документи про звільнення мера Атрошенка