Подружжя у Великій Британії заплатило $250 тис., щоб позбутися мурала Бенксі за $3,7 млн ​​на своєму будинку

Після появи мурала вартість будинку збільшилася, зазначається у публікації, але водночас зросла й кількість проблем, пов’язаних із захистом малюнка.

Зокрема, міська рада Лоустофта повідомила подружжя, що їм доведеться щорічно витрачати близько $50 тис. на збереження муралу. Крім того, сім’ї довелося сплатити за послуги охоронця, щоб захистити малюнок від вуличних вандалів, які намагалися або відколоти частину зображення, або зафарбувати його.

Щоб уникнути цих витрат у майбутньому, Куттс вирішили демонтувати стіну із зображенням. Це коштувало їм $250 тис., але подружжя розраховує її продати і відшкодувати витрати. Міськрада Лоустофта визнала, що Куттс можуть вилучити роботу зі своєї власності, оскільки “твори Бенксі за своєю природою не завжди можуть бути постійними”.

Процес демонтажу стіни вагою 22 тонни за допомогою крана було знято на відео, яке опубліковано на YouTube-каналі британського агентства SWNS.

В описі до відео зазначається, що вартість картини становить близько $3,7 млн. Для цілісного демонтажу стіни її зміцнили 12 шарами смоли, скловолокна та 5 тонн сталі.

ВІДЕО

Відео: SWNS/YouTube

контекст:

Експерти вважають Бенксі одним із найяскравіших представників сучасного стріт-арту.

Його роботи мають соціальний та політичний контекст. Хто ховається за псевдонімом, достеменно невідомо. Британський діджей Goldie в одному з інтерв’ю проговорився, що художника звуть Роберт. ЗМІ припускають, що Бенксі може бути псевдонімом засновника гурту Massive Attack Роберта Дель Ная.

Після повномасштабного вторгнення РФ до України Бенксі створив сім муралів, нанесених на стіни будинків у Гостомелі, Ірпені, Горенці, Бородянці, а також у центрі Києва.

Previous post Переговори між Україною та росією зараз неможливі, а вибори в США не вплинуть на підтримку Києва, говорить Джон Гербст
Next post Ціни на продукти в Україні — у травні 2023 року подорожчала свинина, яловичина та курятина