День Києва – це щодня, коли місто вистояло / Бульвар Шоубіз

“Сьогодні Київ болить мені щоразу, коли на нього летить і ви не спите. А мене він чомусь береже від правди життя – сім разів за час війни приїжджала, і щоразу тихо, – написала Карпа. День Києва – це щодня, коли місто вистояло. Слава богам ППО та вашій, рідні люди, незламності”.

Вона зазначила, що день перемоги над російськими окупантами має намір святкувати у столиці України, а також поділилася спогадами, як у 17 років приїхала навчатися до Києва “провінційною дівчинкою, якій було куди прагнути”.

“У Києві я написала свою першу книгу. І вперше пішла працювати на телевізор – чи могла про це мріяти дівчинка з Яремчі?!” відзначила Карпа. Дві революції, де ти активна учасниця – це дар. Бачити, як на вчорашніх гопників піднімається дух святий і вони стають людьми. Бути разом, міняти долю народу. Довіряти. Жертвувати, відчувати силу та підтримку. Ділитись бутербродом та теплом будинку. Чути, як весь Майдан співає тобі “Багато літа” на 33-річчя. Дякую, місто”.



контекст:

Останній місяць російські окупанти регулярно завдають по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе.

Остання масована російська атака була зафіксована у ніч проти 30 травня. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, вночі з півночі та півдня окупанти запустили Україною 31 дрон-камікадзе, 29 з них вдалося збити. “Майже всі дрони знищені на підступах до столиці та в небі над Києвом”, – йдеться у повідомленні.

Це була вже 17 атака на столицю з початку травня. За даними КГВА, ППО вночі 30 травня знищила над столицею понад 20 російських безпілотників Shahed, повідомлялося про одну загиблу та чотирьох постраждалих. Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що загинула жінка, яка вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони.

Previous post Я думала, що помру – як корейці відреагували на повітряну тривогу у місті – новини України, Технології
Next post Виплати та пільги добровольцям – що можуть отримати військові під час війни