права дітей, які порушила Росія”. У музеї “Голосу Мирних” Фонду Ріната Ахметова з’явилися нові історії

Троє із цих дітей – із родини Володимира Ободзінського. Від вибуху російської бомби загинули всі члени його сім’ї, зокрема син-підліток та онуки-близнюки.

Троє дітей Євгена Межового пережили блокаду Маріуполя, ув’язнення батька та були відправлені до підмосковного пансіонату. Йшлося вже про їхнє усиновлення росіянами, але Євгену вдалося повернути малюків.

10-річний Ілля Матвієнко у рідному місті втратив маму і сам був поранений. Російські окупанти вивезли його на лікування до тимчасово окупованого Донецька. З місцевої лікарні багато поранених дітей відправляли літаком до Москви. Ілля заявив окупантам, що чекатиме на свою бабусю.

Валентина Чернюк мати чотирьох прийомних дітей Сім’я проживає у Херсонській області, яка тимчасово перебуває в окупації. За словами жінки, страшно їй стало тоді, коли окупанти почали примушувати віддавати дітей до російськомовних шкіл.

З початку повномасштабної війни, наголосили у музеї, в Україні загинули сотні дітей. При цьому країна-агресор Росія ігнорує закони міжнародного права, закони ведення війни, а також основні принципи захисту дітей, які обумовлені Конвенцією ООН про права дітей та інші міжнародні та національні законодавчі акти.

“Це ненормально, коли малюк з’являється на світ у підвалі без медичної допомоги. Це ненормально, коли дитина з інвалідністю втрачає сон і боїться вийти на вулицю. Це ненормально, коли діти залишаються без дитинства лише тому, що сусідня країна вирішила переписати історію”, відзначили працівники музею.

Previous post Раміні Есхакзай на Подолі погрожував п’яний чоловік з пістолетом: фото, відео
Next post Європарламент схвалив план щодо збільшення виробництва боєприпасів для України