UAnimals запустила у мережі флешмоб, щоб допомогти мешканцям Херсонської області, які евакуюються з тваринами, знайти житло

“Запускаємо флешмоб #прихищуізтваринами. Окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, вода затоплює села на правобережжі Дніпра, людям і тваринам доведеться тікати. Вимушеним переселенцям із тваринами часто дуже складно знайти житло. Орендодавці не хочуть приймати людей із тваринами, йдеться у публікації. – Якщо у вас є можливість тимчасово дати притулок переселенцям з тваринами, опублікуйте пост з хештегом #прихищуізтваринами”,

У зоозахисній організації попросили вказати, скільки людей та тварин готова дати притулок та чи інша родина і в якому місті чи селі.

Раніше український ведучий Андрій Бедняков та зоозахисна організація “ЗооПатруль” звернулися до мешканців Херсонської області із закликом не залишати тварин під час евакуації.



контекст:

Вранці 6 червня оперативне командування “Південь” повідомило про підриві росіянами Каховської ГЕС. Масштаби руйнувань уточнюються.

У Херсонській області оголошено евакуацію. За даними Херсонської ОВА, до 12.00–13.00 6 червня вода через підрив Каховської ГЕС досягне критичного рівня. Рівень води у Каховському водосховищі падає майже на 15 см за годину, заявив голова Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак.

Внаслідок підриву машинного залу зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станцію відновленню не підлягає, заявила прес-служба “Укргідроенерго”.

За даними ОВА, у критичній зоні на правобережжі Херсонської області опинилося близько 16 тис. осіб.

Підрив Каховської ГЕС загрожує затопленням 80 населених пунктів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Previous post Що відомо про Apple Vision Pro – сканування райдужки, Facetime з аватарами та дата виходу – новини України, Гаджети
Next post Центр Нової Каховки затоплений внаслідок підриву окупантами дамби на Каховській ГЕС (оновлено)