Тільки з цієї полуниці вийде смачний квас. Покроковий рецепт із описом важливих нюансів

“Для нього потрібні виключно свіжі та непошкоджені ягоди. Якщо ви візьмете полуницю, яка вже полежала в холодильнику або має певні дефекти, квас може просто скиснути”, наголосив експерт.

Інгредієнти:

  • 5 л води;
  • 1 кг полуниці;
  • 250 г цукру;
  • 10 г лимонної кислоти або 40 мл лимонного соку;
  • 40 г ізюму + 20 шт. для кращого бродіння.

Приготування

  1. Закип’ятіть 5 л води у великій каструлі. В цей час помийте 1 кг полуниці і наріжте ягоди навпіл, не зрізаючи хвостики – на них є дикі дріжджі. Додайте полуницю у воду і варіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте настоятися, поки температура напою не впаде приблизно до 30 °C.
  2. Додайте в напій цукор та лимонну кислоту. Можна замінити кислоту на 40 мл лимонного соку. Ретельно розмішайте до повного розчинення цукру.
  3. Розлийте квас у дві трилітрові банки, залишаючи зверху місце для бродіння. Додайте по 20 г родзинок у кожну банку. Накрийте банки марлею в п’ять шарів і залиште тинятися в теплому місці приблизно на чотири дні.
  4. Коли побачите невелику шапку з піни, зніміть марлю та процідіть квас у каструлю.
  5. Розлийте по пляшках, не доливаючи 80-100 мл зверху. Додайте в кожну пляшку по чотири ягоди ізюму та щільно закрийте пляшки. Залишіть квас блукати ще на три дні у теплому місці.
  6. Готовий квас переставте у холодильник. За бажанням додайте в пляшки пару гілочок м’яти, щоб отримати легкий свіжий присмак.

Previous post У селі Артелярщини у школі оселилось 18 родин переселенців
Next post Евакуація на лівому березі повністю провалена окупантами, – Зеленський за підсумками селекторної наради