Мати з двійнятами потонула, не втримавшись на даху. А що світ? ООН, мабуть, досі святкує день російської мови / Бульвар Шоубіз

“Третя доба майже другого Чорнобиля в Україні. На очах усієї планети півтисячі квадратних кілометрів нашої прекрасної землі йде під воду, несучи все живе. Знайома показала мені кадри своєї тітки, яка, сидячи на даху свого будинку на Херсонщині, зняла момент, як мати з грудними двійнятами захлинулась і потонула з ними на руках, не втримавшись на даху за трубу… А що світ? написала ведуча. ООН, мабуть, досі святкує день російської мови, бо дій жодних. Ганебна поведінка цієї організації перекреслює все, що зробив для України їхній український фонд-представник під час війни. Червоний Хрест роздає гроші жителям Шебекіно, бо вони, мабуть, важливіші за людей і тварин, які захлинаються під водою в Каховці».

Єфросиніна також згадала шведську екоактивістку Грету Тунберг, яка замовчує вибух Каховської ГЕС, американського підприємця Ілона Маска, який перепостив відео про те, що до руйнування ГЕС нібито причетна Україна, а також компанію Meta, яка видаляє посади українських блогерів, в яких вони розповідають правду злочин російських окупантів.



контекст:

Вранці 6 червня оперативне командування “Південь” сил оборони України повідомило про підрив росіян Каховської ГЕС. За даними “Укргідроенерго”, внаслідок підриву машинного залу зсередини Каховська ГЕС зруйнована повністю та відновленню не підлягає. За даними Херсонської обладміністрації, внаслідок техногенної катастрофи може бути затоплено близько 80 населених пунктів. У Херсонській області оголошено евакуацію.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що підрив греблі Каховської ГЕС – найбільша рукотворна екологічна катастрофа у Європі за десятки років. За інформацією Офісу президента, внаслідок вибуху до Дніпра потрапило не менше 150 тонн машинної олії, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Зеленський заявив, що, за даними української розвідки, підрив був навмисним, але ворог діяв хаотично, допустивши затоплення власної техніки. “Водночас підрив дамби не вплинув на здатність України деокупувати власні території”, – додав глава держави.

За словами Зеленського, на лівобережній частині Херсонської області “абсолютно катастрофічна ситуація”. Окупанти просто кинули людей без води, на дахах будинків у затоплених громадах, наголосив президент.

Внаслідок терористичного акту росіян на Каховській ГЕС прогнозується масштабне затоплення сільськогосподарських земель та загибель риби – такий прогноз дало Міністерство аграрної політики та продовольства України 7 червня.

Previous post Зеленський заперечує причетність України до вибухів на газопроводах “Північний потік”
Next post Зеленський прибув у Херсонську область (доповнено)