Додайте це у воду – і попелиця зникне. Експерт розповів, як без хімії за допомогою звичайної спеції ефективно захистити сад.

“Якщо з попелиць не боротися, вона знищить дерева і кущі. Тому що попелиця живе тільки на нових приростах, знищуючи всі точки зростання. І з кожним роком попелиці буде все більше і більше” – зазначив експерт

Приготування розчину для обробки

У стару непотрібну ємність наберіть 1 л води та поставте на вогонь. Додайте 50 г меленого гострого перцю. Доведіть воду до кипіння і варіть протягом 20 хвилин на маленькому вогні.

“Після приготування залиште наполягати 24 години, щоб перець повністю віддав свою опіку води. Процідіть концентрат і доведіть об’єм до 5 л, – порадив автор відео. З 50 г перцю повинно вийти 5 л робочого розчину.

Техніка безпеки

Експерт зазначив, що під час обробки рослин цим розчином необхідно обов’язково одягнути захисні окуляри та респіратор. Обробку проводити рекомендується в суху безвітряну погоду або ж стоячи у напрямку вітру.

“Інакше цей засіб потрапить на слизові і буде викликати роздратування. Власне, саме тому він і дуже ефективний проти попелиці. таке дозування завдає тлі опіки, несумісні з життям, і воно незабаром після обробки гине”, – наголосив автор ролика.

Як наносити

Обробляти рослини необхідно саме в місцях, де безпосередньо мешкає попелиця – на внутрішній частині листя та молодих приростах.

контекст:

Ефективний у боротьбі з попелицею також розчин із нашатирного спирту. Експерти рекомендують обробити їм сад відразу ж, як тільки з’явиться попелиця.

яЯк знищити шкідників саду можна і без обробки. Для цього садівники зрізають кінці пагонів, заражені попелицею, а потім спалюють їх.

Previous post Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу
Next post Росія викрала понад пів тисячі українців, найбільше – на Херсонщині