Бойфренд Ріанни випустив кулон у вигляді літери Z, створеної з танків. У мережі назвали це ганьбою, а репера звинуватили у підтримці агресора

Він назвав це своїм дебютом у рамках співпраці з компанією Beats by Dre, що займається виготовленням навушників.

“Ви підтримуєте терористів?” відреагували передплатники.

“Серйозно, ви з алмазних танків вчинили російський символ війни? Ганьба вам! Росія робить геноцид в Україні, щодня вбиває невинних людей, створює екологічні катастрофи, загрожує підірвати найбільшу АЕС у Європі, а ви пропагуєте символ всього цього?” – написав у коментарях український музикант Андрій Фріл.

“Яка ганьба. Чувак підтримує вбивць, ґвалтівників та ідіотів”, прокоментували пост користувачі мережі.

“Ганьба вам. Цей символ підтримує вбивства українців”, написали передплатники.



контекст:

Російські війська під час вторгнення в Україну використали кілька видів маркування своєї техніки. Зокрема, позначку Z мали підрозділи Східного військового округу РФ, Z у квадраті – частини РФ, що настають з території Криму, O – сили з Білорусі, V – морська піхота, X – чеченські формування, A – сили спецназу (СОБР, “Альфа”, СЗГ).

Надалі багато з цих відміток стали популяризуватися в Росії як символ підтримки армії РФ та загалом війни в Україні. У РФ почали масово з’являтися білборди з написами “Zа перемогу”, “Сила V правді” та інші.

Як результат – країни почали забороняти використання цієї символіки як підтримка війни. Її заборонили в Україні, Латвії, Німеччині, Молдові.

Ріанна та Asap Rocky перебувають у відносинах з грудня 2020 року. Пара має спільний син (2022). У лютому 2023 року співачка повідомила, що незабаром знову стане матір’ю.

Ні Ріанна, ні її обранець, на відміну багатьох світових знаменитостей, публічно не висловлювалися на підтримку України.

Previous post Олег Тиньков із Тінькофф банку — Велика Британія зняла санкції з росіянина
Next post Персонал ЗАЕС відмовляється запускати 4-й блок за наказом росіян, – “Енергоатом”