Сорбет із полуниці та персика. Рецепт від експерта / Бульвар Шоубіз

“Поки спекотна погода, а природа балує нас сезонними ласощами, насолодимося домашнім сорбетом”, – написав Ярославський.

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці;
  • 1 кг персиків;
  • 150 г цукру;
  • 11 г пектину;
  • 20-30 г соку лимона.

Приготування

  1. Персики бланшувати окропом приблизно 45 секунд і охолодити у воді з льодом. Зачистити від шкірки, м’якоть зняти з кісточки часточками.
  2. Полуницю помити, зачистити від зелених хвостиків, зробити блендером з неї пюре, додати лимонний сік.
  3. Пюре, що вийшло, поставити на вогонь і відразу додати цукор, який попередньо змішати з пектином. Віночком розмішати цукор, поки пюре ледве тепле. Довести до кипіння суміш, добре та інтенсивно помішуючи віночком. Дати прокипіти близько хвилини.
  4. Додати часточки персиків і ще прогріти суміш до кипіння. Тримати ще 3-4 хвилини на вогні, щоб добре прогрівся персик.
  5. Суміш перебити в однорідну масу, скуштувати смак. За потреби можна додати цукор або лимонний сік, охолодити. Налити в ємність і поставити в морозилку на 6-7 годин.
  6. Поки суміш заморожується, її треба помішувати, починаючи з 3-4 годин заморозки.
  7. Коли сорбет готовий, можна ще раз швидко “пробити” суміш блендером у чашці з горизонтальними лезами до однорідної консистенції. Поставити у морозилку ще на півгодини.


контекст:

Ярославський часто переосмислює рецепти традиційних страв. Нещодавно він поділився фірмовим рецептом млинців та оладок, а також вівсянки у вигляді тірамісу.

Previous post Європейський фонд миру – Угорщина проти виділення коштів Україні, у чому причина
Next post Постачання безпілоників українського виробництва для потреб ЗСУ постійно зростає у геометричній прогресії, – Міноборони