“Того дня я гадки не мала, що все так неминуче”. Ліз Трасс розповіла подробиці зустрічі з Єлизаветою II за два дні до її смерті

“Того дня я гадки не мала, що все було так неминуче. Тому що вона говорила так, ніби це було початком чогось. Що я новий прем'єр-міністр, що вона буде там, давати мені поради, як би обговорювати проблеми Ми дуже докладно поговорили протягом 20 хвилин. Вона познайомилася з моїм чоловіком.

Політик додала, що прощаючись, королева Великобританії запевнила її, що з нетерпінням чекає на нову зустріч. За словами Трасс, “першим справді поганим знаком” стало те, що королева Єлизавета II не змогла бути присутньою на засіданні, яке було заплановано на 7 вересня в резиденції прем'єр-міністра Великобританії. Очікувалося, що королева братиме участь у відеозв'язку, але цього не сталося.

“Ми отримали повідомлення, що її не буде – що зустріч скасована, що цього не відбудеться. І це, звичайно, дуже, дуже турбувало”, – додала Трасс.



Контекст

Трас перемогла на виборах лідера Консервативної партії Великобританії, які проходили у липні – вересні. 6 вересня після зустрічі з королевою Єлизаветою II Трас офіційно розпочала виконання обов'язків прем'єр-міністра Великої Британії. 20 жовтня вона подала у відставку.

Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років. Після смерті королеви трон успадкував її старший син, принц Чарльз. Коронація Чарльза ІІІ відбулася 6 травня 2023 року.

Previous post Зеленський назвав співвідношення в артилерії та літаках
Next post У справі “плівок Вовка” завершили підготовче провадження – новини LB.ua